2018-04-12 66 浏览
今日放假,瞓到黄朝百晏,两三点约朋友去APM行街,行到咁上下攰攰地,想揾地方坐下,食下野,但又唔想食商场啲贵野,于是就决定去工厦,睇下有咩啱食,出左商场行左唔洗5分钟,就揾到呢间哈豆呢度环境非常不错,坐位阔落舒适,特别欣赏佢幅手工墙,入面画晒台湾值得游览嘅地点,好似系平溪放天灯、高美湿地等等,真系几靓嫁我地唔算太肚饿,主要系想饮下野,倾下计,所以叫嘅野食唔多,但样样都好好味第一样想介绍嘅,系呢个鱼松肉燥时菜,真系估佢唔到咁好味,鱼松同肉燥咸咸香香,配埋蔬菜嘅爽甜,$30大大碟,我地两个几乎想encore我地仲叫左个卤水拼盘,入面有齐豆腐、卤蛋、卤牛肉、鸡翼同猪软骨,全部都好入味,梗系喇,呢度原来系台湾人打理,难怪咁正宗我地每人仲叫左杯野饮,我拣左杯鲜榨柠檬椰果多多,柠檬清香,再加埋椰果同乳酸,好醒胃解渴而我朋友就叫左杯果茶,入面粒粒水果多,够哂健康,不得不赞嘅系佢嘅器皿好靓,啱哂我地呢啲伪文青,而系度叫野饮,竟然仲有饼送,包装好名贵咁,食落好好味,唔知系咪台湾特产黎嫁呢?要叙旧、high tea嘅话,呢度真系一个好地方,皆因环境干净、野食好味,而且服务好,最重要系,佢地唔会好似连锁餐厅

鱼松肉燥时菜

台式卤水拼盘

鲜榨柠檬椰果多多

哈豆鲜果茶

要叙旧、high tea嘅话,呢度真系一个好地方,皆因环境干净、野食好味,而且服务好,最重要系,佢地唔会好似连锁餐厅咁,又限时,又赶人走,想坐几耐都无问题,值得一赞

2018-04-11
鱼松肉燥时菜