2012-04-20
呢日同女友人向附近打完Bowling,準備去MCL睇'HP7',去睇之前經過呢到,見Riso無咩人而又頗為寧靜氣氛又唔錯,於是就入左去啦!以前都向鑽石山食過幾次Riso,呢間就係第一次。首先,我好滿意間Riso個感覺好''開放式''望到出面其他店鋪之餘(雖然得幾間),仲可以望到個天花板添=_=仲有,兩個人都有得坐果張''Sofa''既table,真係好舒服好鬆動;就算係其他table,其實D椅都頗舒服!讚!!!我地兩個唔係話特別食得多野,但都有少少肚餓;點左都幾多野食 :卡邦尼火雞燴意粉,鮮茄磨菇腸仔意粉,薯角,南瓜湯,兩杯誇啦芒果!南瓜湯碗湯十分迷你,但顏色鮮艷,味道好濃重!我自己十分喜歡!但略嫌碗湯唔夠熱。意粉向兩個意粉之中,卡邦尼火雞燴意粉似乎較為優勝!鮮茄意粉味濃,但卡邦尼淡淡地好似仲出乎意料咁好味!薯角炸得外皮幾好,又熱辣辣!但提一提少去呢間既朋友 : 佢只會比'茄汁'你,你可以問佢拎'芥末醬',我覺得兩隻味混合先至好食 誇啦芒果呢個算係Smoothie?芒果味唔太重,我覺得太甜!下次同女朋友再去果度打Bowling既,都會再考慮下再食呢間: )
去睇之前經過呢到,見Riso無咩人而又頗為寧靜氣氛又唔錯,
於是就入左去啦!
以前都向鑽石山食過幾次Riso,
呢間就係第一次。
首先,我好滿意間Riso個感覺好''開放式''
就算係其他table,其實D椅都頗舒服!讚!!!
我地兩個唔係話特別食得多野,但都有少少肚餓;
點左都幾多野食 :
南瓜湯
碗湯十分迷你,但顏色鮮艷,味道好濃重!
我自己十分喜歡!但略嫌碗湯唔夠熱。
意粉
向兩個意粉之中,卡邦尼火雞燴意粉似乎較為優勝!
鮮茄意粉味濃,但卡邦尼淡淡地好似仲出乎意料咁好味!
薯角
炸得外皮幾好,又熱辣辣!
我覺得兩隻味混合先至好食
誇啦芒果
呢個算係Smoothie?芒果味唔太重,我覺得太甜!
都會再考慮下再食呢間: )