2021-12-26
去左鐵牛度食麵,之前係尖東果間食過一次Lunch都覺得還好,今晚再去食晚市。因為朋友唔食牛,所以想share就無叫牛肉麵,叫左碗豬軟骨麵,一個雞扒便當。豬軟骨麵上檯時我又呆左,就係得一堆爛肉?說好嘅豬軟骨呢?我再嘗試翻起d麵睇下有無沉底,係絕對無嘅。我用隻更撈起全部肉絲,一隻更已經裝哂,同我講笑咩?$72蚊架碗麵!你得一Pat爛肉???真係成碗得咁多,好淒涼嘅感覺,我諗砌返埋真係得一舊豬軟骨!佢只係散哂。首先我已經接受唔到佢一條條嘅豬軟骨變左做肉糜,仲要份量少到咁,做生意唔係做到咁牙嘛?如果你覺得「吓?人地係咁多架啦,你想點呀?」咁我想講 佢張相最少有3-4舊大大舊豬軟骨,實際黎到我諗份量得1舊,只係將一舊再整散佢扮3舊!散到好似人地賣剩嘅送尾咁。再睇返我朋友叫嘅雞扒,我堆爛肉份量只係等如佢一片切開左嘅雞扒份量,佢個雞扒就真係正常啦。我試左佢個雞扒,雖然好大塊但好鬼鞋,好似未解凍就囉去煎咁,個心係鞋的。魯肉飯都還可以,小食都ok。講返個麵,最後我真係忍唔住問職員「咁少有無搞錯」,畢竟我碗麵都$72但慘過食KFC,男職員話「係咁架」就走左去。然後我再望多次真係接受唔到,再問女職員,女職員
豬軟骨麵上檯時我又呆左,就係得一堆爛肉?說好嘅豬軟骨呢?
我再嘗試翻起d麵睇下有無沉底,係絕對無嘅。
如果你覺得「吓?人地係咁多架啦,你想點呀?」
魯肉飯都還可以,小食都ok。
然後我再望多次真係接受唔到,再問女職員,女職員就幫我轉左另一款牛筋腩麵,有兩大碌牛腩同大條牛筋,似返d樣。
不過如果我唔堅持唔收貨,其實佢都只會矇混過骨,所以我都係會比差評