2023-06-07 134 浏览
今日去咗佐敦鍋霸打邊爐~一上到去第一感覺,環境企理座位夠闊落!亦都夠冷氣十分舒服!揀好套餐之後店員就拎咗張Menu俾我哋揀湯底,呢度嘅鍋底選擇超級多,有辣有唔辣,我今次就試咗麻辣蕃茄牛肉同埋養生花膠雞湯!兩款都超級足料,尤其是花膠雞真係有好清甜嘅雞湯味。佢哋嘅野食同醬料都好多選擇,依間火鍋店嘅豉油係我食過咁多間入邊數一數二好食嘅,入口會有少少甜唔會死咸!一開始店員會附上鹹蛋炸魚皮,會附送四包唔同嘅口味粉俾我哋 shake黎食,我哋揀咗海苔,都好有驚喜!打邊爐唔少得嘅肥牛同豬肉片都係水準之上,令我覺得好有驚喜嘅係佢哋嘅海鮮,啲蝦都好大隻同新鮮,今次嘅是日海鮮係聖子同埋沙白,沙白夠大隻同埋冇沙值得加分,聖子入口都好鮮甜!仲有呢度嘅蟹柳係超大條,真係有一支茶咁大條架!總括而言,鍋霸喺一間可以坐得舒服又識得開心嘅火鍋店,再加上佢係無限時任食,咁就可以慢慢chill住食啦~
今日去咗佐敦鍋霸打邊爐~
一上到去第一感覺,環境企理座位夠闊落!
亦都夠冷氣十分舒服!