2017-02-26
農曆新年前各有各忙,終於可以約到同朋友食個飯~因為大家都諗唔到食咩好,就不如去食大家都喜歡的日本菜,放題多選擇,所以就帶朋友去到呢間食~之前已經黎過覺得唔錯,而且價錢相宜!這裡位於旺角兆萬中心9樓,佔全層,雖然座位不多,一眼可望到哂,但坐位都不算太迫,兩人的枱子都會太細!而價錢收費就係按日子及時段計算,由$158-$218不等~這裡是以放題形式為主,跟大部份的放題一樣,有一層厚厚的點單紙,款式十分多樣化,分別有刺身、壽司、手卷、沙津前菜、燒物、炸物、小食、其他日本鍋物、炒飯、飲品及甜品等!另加HK$50可以升級體驗其他升級食物,當中的珍寶帶子刺身真係好吸引哦!先來冷盤沙律及辣味螺肉!芝麻醬蕃茄沙律:芝麻醬微酸的,配合清新爽口的沙律菜特別開胃!辣味螺肉:是我的至愛,質感好彈牙爽口,咸度適中,醬汁好惹味,一口接一口好快就食哂lu~刺身:分別點了有三文魚、吞拿魚、希靈魚、鯛魚及鮑片等,擺設都十分吸晴~而刺身下面有放著不少冰塊,將刺身冰鎮,令刺身保持新鮮~三文魚刺身很新鮮厚身,啖啖肉,亦都無雪味,三文魚味濃郁!升級體驗:當然也有點叫升級體驗的刺身~油甘魚刺身:切片好厚身,油甘魚新鮮,質地淋滑易
之前已經黎過覺得唔錯,而且價錢相宜!
而價錢收費就係按日子及時段計算,由$158-$218不等~
南蠻炸雞中翼:也是即叫即炸的,上碟時好熱騰騰,好香帶點微辣,好惹味~
黑松露油甘魚壽司:好特別,油甘魚上有少量黑松露,微微的黑松露香跟油甘魚香好夾,味道不太膩,油甘魚質地都好嫩滑!
溫尼拿雪糕:剛到時雪得比較硬身,可以放一陣再食,質感會比較好!
题外话/补充资料:
後記:
整體的食物質素不錯,刺身壽司類尤其出色,好新鮮~
值得一讚是侍應會主動替我們換碟,因為食到成碟都係骨,換一換會比較好!
而且無漏單情況,而且侍應反應好快,寫好落單紙行過就幫我地落單,落單後都好快都把食物送到,而食物大部份都是即叫即做,熱騰騰上枱!