2016-10-19 1644 浏览
今日黑雨,但都無滅我地食潮福既決心~收工過到去竟然已停雨,真幸運!有點寒意,一來就上燉湯,西洋菜生魚,十分足料,西洋菜夾魚味,湯沒有任何油,十分健康!飲到尾仍是熱滾滾的,飲下去十分暖胃!服務很好,所有事都有專人服侍,先落生米,跟之前食的蒸鍋一樣,等海鮮精華滲落去每位必有半隻龍蝦,絕不馬虎! 有碟咁長,蒸的時間掌握得十分好,一叉下去就離彀,肉質彈牙!鮮味十足!聖子皇同龍蝦一樣大隻! 配上粉絲索味,真係好大隻!呢個價錢,3百多元半任食實在十分化算! 同散叫質素一樣,因為見住佢係海鮮檔位拿上來的! 不似一些日式放題般,因就價錢而比低級貨,這點能維持質素,實是驚喜!石蠔,三隻平均也有手掌大, 特意叫姐姐不要蒸太熟,喜歡咬下去未是實肉的口感,配上薑絲片去腥,不用點任何調味,就像平時住家蒸海鮮般,因海鮮新鮮根本就不用額外調味!除海鮮外,其他配料無限任食!和牛片也是!牛肉味幾濃! 再叫了幾碟!十分大分回本!菜心等亦有,蔬菜籃什麼也有,建議最後蒸菜,海鮮味也能蒸入味!啤酒汽水任飲,超值明碼實價,下次可試散叫今次實在令我對蒸氣鍋改觀!3百幾蚊價錢真係好抵!相比之前其他店散叫實是能掌握預算!
今日黑雨,但都無滅我地食潮福既決心~
收工過到去竟然已停雨,真幸運!
有點寒意,一來就上燉湯,
聖子皇同龍蝦一樣大隻!
啤酒汽水任飲,超值
明碼實價,下次可試散叫

2016-10-19