2022-09-07
🔷🍤🦞〰️ 之前睇左好多人講燒哈哈好好食,我地當然要去試下啦🙃原來只需要$368/位就可以任燒2.5小時🤭〰️ 一入到泥見到大雪櫃,真係有好多種類。汽水同茶都未算吸引,仲有利賓納等等🤣但最估唔到係酒都係任飲,不過揸車關係就放棄左🥲🥲🍽 🔹 店員好貼心,問我地係味第一次來吃放題,簡單介紹海鮮,肉食,熟食和調味料的位置。還會教我們夾蝦上來吃時需要先放在冰桶入面焗暈,先再拎去燒。🔹 第一輪係根據人頭送我最愛食既鱔串,蟶子同牛😍😍鱔串早已調好味,燒熟左之後好滑身,而且骨好少,好好食。蟶子平時食開清蒸,但燒就真係比較少。我地仲去左調味架個度拎左好多蒜蓉調味,好鮮甜好味😍🔹 每枱旁邊都有一個水缸,入面隻隻都好生猛。每一隻蝦都需要自己親手夾蝦,由於佢哋好生猛,少啲功夫都搞唔掂。焗暈左佢地之後,燒蝦既時候,只係加左少量辣椒粉,已經好好食好彈牙。而💙因爲對蝦敏感,只能負責剝蝦,無份食但佢話連剝蝦都感受到個種彈牙😂🤣🔹 最重要當然要食流水蝦,除左蝦之外,都有大量新鮮海鮮,有花甲、大蜆、鮑魚、黃立倉等等🤘而且店員仲會不斷添加,唔需要擔心手快有,手慢無😇😇 海鮮🦞真係好新鮮,加埋蒜蓉同牛油真係好食到飛起😌🔹其他食
但最估唔到係酒都係任飲,不過揸車關係就放棄左🥲🥲
🍽
🔹其他食物都好多種類,有我每次食咩放題都要點既翠肉瓜😂😂 有不同蔬菜🥬,包括粟米、雞髀菇金菇等等。肉食都有大量選擇,雞翼、雞軟骨、牛仔骨等等。太多選擇,根本食唔到咁多😂😂
🔍 題外話
其實一見到雪櫃,知道啤酒、梅酒、清酒、燒酒等就更加後悔揸車🥲🥲🥲
📌 燒蝦蝦 (興泰大廈)
📍 屯門仁愛堂街45號興泰大廈地下1,1A,2至8號舖