2007-01-13
睇食評得知小肥羊有下午茶點心任食, 所以就黎左試.真係未食過任食點心... 係佢創新定係我大鄉里呢? 哈哈...tick左好多野:蝦餃, 皮幾薄, 餡都ok, 略淡.燒賣, 又係淡左d啦.鮮蝦菠菜餃, 好多餡! 皮薄, 幾好味!鳳爪, 唔錯!南瓜蒸排骨, 冇咩特別, 略油.羊肉飽子, 即係菜肉飽既羊肉version. 都ok. 飽幾軟熟.鮮蝦腐皮卷, 味道ok, 但太油!蒜茸羊肉春卷, 幾好! 配埋個醬gdgd!灌湯餃, ok, 唔錯!雞絲粉皮, 小小辣, d汁幾好味.口水雞, 好食! 鍾意個汁(有少少好似雞絲粉皮d汁咁既?)水煮羊肉河粉, 幾大碟, 味道ok! 唔太辣.菠菜羊肉餃, 個皮唔掂, 好厚, 好粉feel, 咬一啖冇再食個皮, 只係食裡面舊羊肉. 舊羊肉同羊肉飽子果舊一樣.紫米露, 味道ok, 略稀, 微暖only.有漏單, 酸辣湯冇黎到.服務so-so. 有個阿姐十下十下, 叫佢跟下d單(因為個酸辣湯), 佢好似聽唔到咁, 聽完行開冇理過我地.最後一round tick糖水, 又係呢位阿姐! 由於成張紙我地淨係要糖水, 所以呢位阿姐睇完之後話唔洗俾張紙佢, 佢同廚房講就o
tick左好多野:
蝦餃, 皮幾薄, 餡都ok, 略淡.
燒賣, 又係淡左d啦.
鮮蝦菠菜餃, 好多餡! 皮薄, 幾好味!
鳳爪, 唔錯!
南瓜蒸排骨, 冇咩特別, 略油.
鮮蝦腐皮卷, 味道ok, 但太油!
蒜茸羊肉春卷, 幾好! 配埋個醬gdgd!
灌湯餃, ok, 唔錯!
雞絲粉皮, 小小辣, d汁幾好味.
口水雞, 好食! 鍾意個汁(有少少好似雞絲粉皮d汁咁既?)
水煮羊肉河粉, 幾大碟, 味道ok! 唔太辣.
紫米露, 味道ok, 略稀, 微暖only.
有漏單, 酸辣湯冇黎到.
最後一round tick糖水, 又係呢位阿姐! 由於成張紙我地淨係要糖水, 所以呢位阿姐睇完之後話唔洗俾張紙佢, 佢同廚房講就ok (要環保). 但我地等了又等, 都仲未黎喎.... 跟住同個類似部長or經理既人講啦, 佢話"張紙仲係你地度, 未落單架喎", 我地咪話你地個阿姐話唔洗俾紙佢喎! 之後佢就入廚房叫人"不"俾我地, 但好耐都未黎喎! 個部長見我地仲未有糖水, 就再入廚房叫人"不", 今次好快啦... (梗係快啦, 係咁催)
野食同價錢就ok, 服務認真麻麻.
$40任食包茶芥. 真係抵架! 加埋加一都係$44一位.
如果服務改善就更好啦!
ps. 本來想俾1分服務, 但見個部長/經理親自入廚房幫我地跟, 算有d heart既, 所以俾2分.