2023-07-07
個場夠大 卡位夠闊坐得又夠舒服!! 自助落單今時今日真係變咗基本咁「呼叫服務員、結帳…」呢啲全部可以係app㩒😂多款嘅日、泰式頭盤沙律可以自取 有哂揭蓋同獨立夾子夠哂衞生👍🏿日式嘅海蜇絲、帶子裙邊、螺肉當然唔少得 thai嘅酸辣手撕雞、鳳爪夠哂開胃!最surprise係食到瀨尿蝦😆😆最有gimmick係嗰由底fill上嘅啤酒器🍻Hoegaarden、Asahi壓嗰杯就自動fill起😆❗港日泰款式夠齊 仲可升級至任食任飲❗平均每隻28蚊嘅海膽帶子 肉質嫩滑到友人同我連筷子都夾唔穩🤣海膽做夾心入口更鮮甜!而$138就可任食即開日本生蠔🦪質素又唔差喎😆隻隻都好肥美 口感豐富 加埋檸汁食更鮮 🤵🏻特別鳴謝飛腿叔叔倒骨碟效率好快又唔會突兀❤話哂食完啲生蠔殼、蝦頭嗰啲又大又阻位 但佢地收野節奏掌握得好好!🦐刺身終於比我試到次咁grand又出哂仙氣嘅刺身盤🥺同小魚仙盤坐嗰珊瑚堡有得fight哈哈 赤蝦、三文魚、油甘魚、希靈魚、冰山蚌、八爪魚、馬刀貝、北海道角螺 款式多又齊 質素係有啲保證👍🏿帶子仲會砌成花花 中間有黑松露點綴🌸 🍣除咗軍艦 火灸壽司都有好多唔同嘅配搭🤤· 嗰一口鰻魚圓碌碌嘅飯團加上修
❗港日泰款式夠齊 仲可升級至任食任飲❗
🤵🏻
🦐刺身
🍣
除咗軍艦 火灸壽司都有好多唔同嘅配搭🤤
· 嗰一口鰻魚圓碌碌嘅飯團加上修身嘅鰻魚真係可以一啖食哂😂
· 火灸· 芝士魚生船嗰樣都幾盞鬼
· 牛肉灸海蝦壽司、蒜蓉帆立貝壽司燒得幾靚幾吸引👍🏿
· 卷物由前到後: 軟殼蟹卷、芝味吉烈蝦卷、芝士鰻魚卷
· 試咗個軟殼蟹手卷 係嗰紫菜邊可以脆啲
🍤炸物
基本嘅香芋丸、芝士年糕、芝麻雞翼就食得多😎幾鍾意嗰八味黃金豆腐 新鮮炸起 皮薄餡靚 天婦羅就正常發揮
ⓉⒽⒶⒾ
· 講到泰式唔可以唔試嘅冬陰功蝦湯🤤聞落幾香 一碗咁上份量剛好 唔可以過於要求正宗 但都係水平以上
· 我會話炭燒豬頸肉好食過啲串燒沙嗲豬牛雞🤭基本上你諗到嘅燒物都有 好想樣樣都點 黎個大集匯
· 想食番啲菜點飛天通菜就啱!調味正又惹味😋
· 泰式生蝦、辣椒炒蜆、甘菜香蒜炒墨魚鬚、鹵水豬手、煮花螺、肉醉包、炒金邊粉🤯實在樣樣想點 絕對可有下次!
🧁<甜品味道解構>
放題重頭戲之一嘅甜品!就係入口counter位七彩繽紛嘅甜品櫃
· 最頂層左邊數起: 綠色青蘋果味>淺藍椰子奶凍>香芋慕絲>芒果奶凍>酒味極重嘅Tiramisu>木糠布甸🥳每件都獨立包裝方便自取
· 雪條櫃當日只主要供應melona 有榴槤味!
· 小提議🍌手機落單嘅香蕉炸奶都幾好味!