2021-01-15
中午天氣得果10度,打邊爐係最好不過,不過Lunch 打邊爐就真係第一次。 荃灣大鴻輝係打邊爐既集中地,見有間新開既"極品靚鍋"店,新開張仲有折,就試試。樓底很高又夠闊落,空氣夠流通👍🏻選了C 套餐:主要食澳洲短角牛柳有兩個凍櫃提供多款新鮮蔬菜:target 係冰菜同娃娃菜,前者唔係好多餐廳提供,後者係邊爐邊食菜類😋飲品凍櫃都有三大個,罐裝汽水涼茶樣樣有特別介紹自家制飲品:馬蹄竹蔗茅根、冰糖雪梨🍐茶(唔記得影相😅)& 玫瑰烏龍冷泡茶,前兩款不太甜,又解渴,後者冷茶可消滯👍🏻 店長夠細心,值得一贊!調味區有多款醬料提供,特別推介柚子豉油,輕輕點在食物上,有助帶出食物鮮味,清新可口點了鴛鴦鍋:豆乳骨膠原靚雞美顏鍋和大地魚鍋。店員叮囑我們,先試湯底才灼食物,果然要大贊👍🏻。大豆味超濃,雞湯味重,大地魚湯夠鮮甜,魚味香濃!澳洲短角牛柳,本人超鐘意食,味道夠濃,脂肪不太多,食多d 都唔怕肥,記住烚6秒就要拎上黎食,先食得出牛柳鮮味👍🏻 呢款牛我點左成十盤😆A5 和牛: 雪花均勻,油脂雖然多,但食入口牛味相當濃郁,入口即溶,肉質滑溜,忍唔住都叫左八盤😋除左牛之外,仲叫左好多火鍋食物:大大粒雞子、
香港制造本地雪糕,我都食左5杯,豆腐、綠茶、香芋、雲呢拿,特別要推介伯爵茶,唔甜,茶味濃,好正
食完都二點幾,估唔到走既時候仲有好多人排隊‼️ 整體上的環境、食物、服務質數都有很高CP值,希望疫情快d 過,可以同成班朋友再一齊食過