2023-03-20
朋友搵我食飯話想食燒肉,正當我搵緊邊間好食嘅時候,就見到依間好吸睛嘅日式燒肉店和牛燒肉一郎。佢哋主打日本黑毛和牛,店舖門口陳列晒佢哋嘅進口證書,食物質素就有保證啦。我就揀咗Course C 日本產黑毛和牛放題及極上花盛盒$598 120分鐘。食之前可以去出邊自助區拎咗嘢飲先,自助區有多款沙律、果茶、雪糕、雪條可以選擇,種類都幾多。首先店員會送上一次性嘅食物:是日寶箱、舟盛合、極上花盛合、桶盛合。令我最印象深刻嘅一定係是日寶箱,抱住探險嘅精神我打開咗是日寶箱,乾冰整成嘅煙霧由寶箱裏面滲出,真係好有神秘感。裏面放咗一大片嘅大理石油花和牛,微微炙燒一下就可以食,油花真係非常吸引,入口即溶。另一個打卡位就係舟盛合,用咗木船造型去盛載和牛、雞肉、豚肉、海鮮、蔬菜。大大隻嘅帆立貝我都忍唔住即刻要燒一燒。食完一次性嘅,就可以scan QR code任食多款肉類、海鮮、壽司都有。最後一定要食埋雪糕雪條,多款日本牌子嘅雪條其他地方都好少見,點食都回到本。和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓
和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)
佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓