2023-08-21 173 浏览
今次又來到觀塘食雞煲火鍋,已經唔係第一次食呢間餐廳,因為真係好抵食,啲雞可以任食之餘仲要冇限時嘅火鍋!不過今次嚟都有少少唔同,就係多咗一個會員制同埋啲好嘅款式都唔同咗,出多咗新幾款口味!咁啱係兩周年牛肉升級左牛小排任食,真係勁正!今次我哋嗌呢個餐,有六款餐前小食係任食,如果驚飽可以同職員講比少啲份量都得之後就係一次性嘅三點刺身盛合,當日有大隻赤海蝦三文魚同三文魚腩仲有北寄貝,啲刺身真係好正,冇諗過一間雞煲火鍋公司都可以咁新鮮!之後頭盤就係一次性嘅酸菜魚或者任食雞煲,咁我哋今次就嗌咗任食雞煲,可以慢慢食完再加雞。食完雞之後你就可以揀湯底打邊爐,咁今次我哋就揀咗麻辣湯底。值得一提嘅係店員會重新比過一個新嘅鍋嚟打邊爐,咁就唔驚油!之後就係一次性嘅海鮮拼盤同埋一次性嘅牛肉拼盤,兩樣都係有五款咁多,海鮮啲蠔同元貝都好正好新鮮,仲有白鱔片大蝦同埋蜆。牛肉就有潮汕吊龍伴同手設牛頸脊,其他火鍋配料都係飲食同非酒精類飲品任飲,火鍋配料有SRF和牛腰脊肉同美國prime牛空腹肉,紐西蘭羊肉嗰啲都係任食,因為兩周年,所以升級左牛小排都係任食。啲牛嗰啲油脂望落都好靚,切得好薄,基本上淥一淥就食得!出面仲有一個

啲牛嗰啲油脂望落都好靚,切得好薄,基本上淥一淥就食得!
出面仲有一個田園自助吧俾各位去拎。
其他配料我就鍾意食佢個寵寵濃汁牛肉丸,日後落去就爆曬啲汁出嚟,仲有珍寶蟹柳同埋手工一口雲吞!

最後梗係要做埋會員啦,因為佢可以儲分當錢洗,真係好鬼抵!