2022-09-01 129 浏览
上次朋友搵我玩整蛋糕,今次我就約佢玩大熱嘅自釣自燒流水蝦!每張枱隔離都有魚缸,店員會不停更換蝦,確保每他隻都生猛。 一路食一路見到佢地打交,心諗相煎可太急,反正會比我食落肚。店員一開始細心咁講,一捉起來要先過冷河,再燒。對於初哥如我,燒蝦蝦冇問題😄蝦肉一定新鮮,隻隻都好飽滿,口感結實。除咗鮮蝦,自取區仲有好多海鮮,選擇多到試唔曬。熱愛海鮮嘅人一定好滿足。我燒咗扇貝、蟶子、蜆、魷魚,連鮑魚都有。海鮮都處理得好乾淨,冇沙。由於唔太好魚,所以冇燒原條魚。海鮮refill速度快,有專人不停補。食肉獸亦有好多選擇,豬、雞、牛都有。最驚喜係有有厚切五花腩。平時燒肉店都係以薄切為主,但竟然主打燒海鮮店有厚切。燒五花腩配埋燒酒,令我有一刻回到韓國嘅感覺。自問燒五花腩嘅手勢唔錯,肉質甘香,有油脂,不禁encore。燒嘢食唔少得雞翼,值得一讚呢度嘅雞翼已經被剪過,齊齊整整咁串住,受熱更平均,好容易同好快有蜜糖雞翼食。晚市仲有每人一客嘅海鰻同雪花和牛。海鰻超正,冇骨啖啖肉,彈牙結實。雪花和牛牛脂味重,肉質嫩滑。熱食部分有炒蟹、燒雞、炸物等等。不過太飽食唔落。甜品係另一個胃,食咗朱古力甜品系列同埋韓國雪條。2
上次朋友搵我玩整蛋糕,今次我就約佢玩大熱嘅自釣自燒流水蝦!

雪花和牛牛脂味重,肉質嫩滑。
熱食部分有炒蟹、燒雞、炸物等等。不過太飽食唔落。甜品係另一個胃,食咗朱古力甜品系列同埋韓國雪條。2.5個鐘任飲任食任玩好滿足。
2022-08-27