2022-06-17 56 浏览
我地嗌左個𝗦𝗲𝘁 𝗗𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 𝗳𝗼𝗿 𝗧𝘄𝗼,有4個course + main + dessert ($638)➿ 周打蜆湯好足料,有唔少既蜆肉同薯仔粒係入面,質感濃厚,係好高質既餐湯啊😋➿ 羽衣甘藍紅菜頭布冧沙律配檸檬汁呢個沙律相當refreshing,特別係個dressing,估計係檸檬汁入面有加醋~ 呢度既羽衣甘藍好鮮嫩,加埋抗氧化又降低膽固醇既紅菜頭、促進腸胃功能既布冧,成碟沙律營養價值好高呢😆👍🏼➿ 水牛城雞翼雖然呢度既水牛城雞翼冇伴藍芝士醬,但都已經好夠味,雞翼醃得入味,帶微辣既味道☺️🌶➿ 龍蝦汁蟹肉意大利飯擺盤有別於坊間既Risotto,似個英式scones,外圍再倒滿龍蝦汁🦞 龍蝦汁濃稠到好似龍蝦湯呢,意大利飯軟硬適中,整體不錯吃的!➿ 16小時慢煮油封鴨脾 呢個係店家既主打菜,特別期待😆 鴨脾經慢煮處理,肉質保留嫩滑,加上香草既加乘,令到鴨脾完全冇鴨膻既味道👍🏼 仲有醃蘿蔔、紅番石榴伴碟,一紅一黃,點綴整個dish既色彩,酸甜既味道仲可以解膩!➿ 歌劇院蛋糕冇諗過跟餐既甜品都咁高質,係好花功夫,對溫度又好講究既歌劇院蛋糕啊😆 做到咁層次分明,大讚啊!🌟老闆娘/ 店員
➿ 周打蜆湯

➿ 羽衣甘藍紅菜頭布冧沙律配檸檬汁

➿ 水牛城雞翼

➿ 龍蝦汁蟹肉意大利飯

➿ 16小時慢煮油封鴨脾

➿ 歌劇院蛋糕

🌟
老闆娘/ 店員(?)幾乎一個dish就會換一次碟,好細心啊!又會主動問下我地對食物有咩意見~ 由擺盤、menu設計到服務,感覺小店係間好有心做好既餐廳,加油啊!💪🏽😀