琴日同朋友去食生日饭,见呢间海鲜几出名就book左枱,一共三个人。喺楼下见到龙虾买一送一上到去问个女同事,个女同事又答到唔清唔楚咁。再问另一个男同事先知原来当日龙虾卖晒,话可以free一个甜品/wine比我哋。不过就唔知点解个女同事会唔知龙虾卖晒啦。落单个阵就落左一个3个items既海鲜set,carbon同西班牙八爪鱼。等左都几耐先上到第一碟𩠌都算,到左海鲜set,明明叫左蚬、虾同扇贝。最后嚟左蚬、青口同扇贝。同左一个应该系经理既人讲,佢拎住个刀叉同碟,系我哋面前夹走。拎都唔拎走去厨房夹😅然后叫我哋食住先,最后拎左一碟啱啱蒸好既白蛤虾过嚟我哋枱,叫我哋自己摆入去捞😅请问系咪连整多个sauce都费时?乜都要个客自己搞。个下已经冇乜心情食。好啦,一件事半件事都算,食完啲海鲜真系即系埋单走。蚬咁多只都有沙,啲虾就透透地明似未熟得晒,扇贝就熟得济,食落口鞋口。因为有两只青口冇夹走到,我哋就食左,一食落口臭既,朋友个只系唔识煮嘢食既人都睇得出唔熟😹请问一间专食海鲜既餐厅就系咁既质素?真系自己煮都仲好过去呢间到食啦!到食到碟海鲜一半,Carbon都仲未到,应该漏左单。不过我同朋友都废时催佢单,甜

落单个阵就落左一个3个items既海鲜set,carbon同西班牙八爪鱼。等左都几耐先上到第一碟𩠌都算,到左海鲜set,明明叫左蚬、虾同扇贝。最后嚟左蚬、青口同扇贝。同左一个应该系经理既人讲,佢拎住个刀叉同碟,系我哋面前夹走。拎都唔拎走去厨房夹😅然后叫我哋食住先,最后拎左一碟啱啱蒸好既白蛤虾过嚟我哋枱,叫我哋自己摆入去捞😅请问系咪连整多个sauce都费时?乜都要个客自己搞。个下已经冇乜心情食。好啦,一件事半件事都算,食完啲海鲜真系即系埋单走。蚬咁多只都有沙,啲虾就透透地明似未熟得晒,扇贝就熟得济,食落口鞋口。因为有两只青口冇夹走到,我哋就食左,一食落口臭既,朋友个只系唔识煮嘢食既人都睇得出唔熟😹请问一间专食海鲜既餐厅就系咁既质素?真系自己煮都仲好过去呢间到食啦!到食到碟海鲜一半,Carbon都仲未到,应该漏左单。不过我同朋友都废时催佢单,甜品本身打算食完再叫,不过都算啦又唔知要等几耐,一阵又中伏。😅全餐得个西班牙八爪鱼系叫中规中矩,不过少份量啰,同埋叫左三杯嘢饮,真系有咁多冰得咁多冰😹最后3个人食左781,都唔知食左咩落口,啲质素以为食百几蚊既放题,仲要唔饱搞到要同朋友去另一个餐厅食先够饱😹嘢食唔好食,落单净系叫几款嘢食都可以错咁多😅下次真系咪搞我。
2024-03-02
用餐时段