2016-12-06 376 浏览
平時同朋友兩個人食飯都好少會食中餐,因為兩個人根本唔食得多野,不過上網見到呢到有炸紫薯鮮奶,朋友就話要去食喇餐廳主要係地舖,而經酒店嘅𨋢上去,就會去到類似貴賓區嘅地方,雖然我地唔係貴賓,但係啱啱地舖無位,所以我地就可以免費升級喇睇完餐牌都有啲難決定食啲咩好,事關每一道菜嘅份量都唔惹少。落單一陣,做緊優惠嘅**菜膽雞燉翅**就送到喇~ 用匙羹一撈,就可以見到都幾大片嘅魚翅,心入面都諗緊係真定假啊,但係菜單上面係有白紙紅字寫明「保證真翅」四個字,相信應該假不了。而湯底用雞黎燉,所以成個湯都充滿雞油香,但係整體又唔會太過油膩,足料嘅滋補湯啊!飲完湯之後,第一道**紫薯炸鮮奶**就奉上喇,紫色完全被酥皮遮蓋住,輕輕咬開,就可見到淺紫色嘅鮮奶,夾雜著鮮豔紫色嘅紫薯粒,整個都充滿濃郁嘅紫薯香,不過對兩個人黎講份量頗大,都係適合一大班分享多啲再者係另一樣炸物,佢就係**脆炸牛坑腩**,偏脆身嘅炸粉,包裹住半肥瘦嘅牛腩,所以口感好軟身,但係同樣份量好大碟,食得多有啲油膩最後要咗一個**葡萄冬瓜**,如果你係Facebook到打卡係呢到食野,就可以唔洗俾錢食喇~ 而呢個唔知係前菜定甜品嘅提子,其實係用冬
睇完餐牌都有啲難決定食啲咩好,事關每一道菜嘅份量都唔惹少。
最後要咗一個**葡萄冬瓜**,如果你係Facebook到打卡係呢到食野,就可以唔洗俾錢食喇~ 而呢個唔知係前菜定甜品嘅提子,其實係用冬瓜球整嫁,將冬瓜球浸落提子汁到,少少爽軟嘅口感,同提子真係好似,由於仲有提子汁嘅味道,如果矇住眼嘅話,都應該分唔出真假,而且呢個冬瓜球仲伴隨住清甜嘅味道添~