2023-02-17
呢幾味餸都係我去古今二都鍾意嗌嚟食,點評一下埼玉網燒牛舌 $78一直都中意食牛舌~ 呢度牛舌除咗燒得夠熱,又夠彈牙QQ之外,仲有甜甜地、少少酸嘅菠蘿味🍍嘅汁點嚟食😎 size 好大塊~ 高盛價煙花🎇 $108圍繞係碟側邊嘅就係「煙花」 在壽司小卷上放一大舊吞拿魚蓉,再加少少脆片和蟹子。加埋菊花花瓣🌼,視覺上都幾靚;入口口感都幾豐富:少少脆、但好有吞拿魚肉味😗 原本平均分,我忍唔住食多我朋友幾舊。櫻花蝦原條茄子燒 🍆 $88茄子燒得非常之Juicy ~ 有唔少水份保留左,大概可能因為係加咗醬汁一齊燒。我中意茄子邊位都有少塊穠邊,惹味啲。櫻花蝦應該係炒過先,再落茄子燒,好香🫶🏻雜錦刺身沙律🥗刺身種類幾豐富,有三文魚,吞拿魚,連章魚🐙都有。有d似平時我哋食角切魚生飯,但就用沙律代替左白飯底。生菜🥬份量好夠好多🆙超越其他餐廳會食沙律會有嘅菜~ 沙律醬嘅味道有少少辛口。
埼玉網燒牛舌 $78
煙花🎇 $108