2013-03-29
同朋友慶生, 去左笑笑居樂屋怒食一餐後五個口痕嗜甜既女仔去左Ocio食糖品!(笑笑居樂屋實在無乜好影... 嘢食上得好快, 又唔香又油...不值一試呀~情願同樣價錢去和民具規模一點的日式居酒屋來得穩陣有保證!仲要唔係放題但限食2小時...仲不斷趨人走咁~成日走黎問我地嘢食上齊未同唔幫我地加水...搞到大家都食得好快好急丫!!) 賣相唔錯份量十足的夜宵打食評既時候已經距離食果日有d距離, 所以只能隱隱記得食物既名稱~~點左窩夫拼盤~朱力蛋糕拼盤同埋唔知金乜嘢!!碟碟都好大大份~好香好靚丫 二人窩夫拼盤 5/5個窩夫拼盤真的不錯不錯, 有兩片原味, 兩條朱古力味~兩款配上雲哩拿雪糕同朱古力雪糕又熱又凍的口感真的好正丫~好多時出面既窩夫因為一片都大大件既關係, 餐廳都會將d粉漿溝得好稀好啖, 令到個窩夫無左其本身既內裡既軟熟感同香味,而哩間Ocio 就唔會啦!外香脆內軟滑, 感覺食緊一底上等格仔餅既加大版咁丫~嘻嘻!唔會整個都太硬, 亦唔會整個都腍腍的, 好好味丫!令對窩夫本身無乜特別喜好既我改觀哩 仲要一讚既係佢既生果都十分新鮮, 沒有放久了的霉感~朱古力漿不多不少剛剛好, 這個我真的要俾
賣相唔錯份量十足的夜宵
點左窩夫拼盤~朱力蛋糕拼盤同埋唔知金乜嘢!!
碟碟都好大大份~好香好靚丫
二人窩夫拼盤 5/5
兩款配上雲哩拿雪糕同朱古力雪糕又熱又凍的口感真的好正丫~
好多時出面既窩夫因為一片都大大件既關係,
唔會整個都太硬, 亦唔會整個都腍腍的, 好好味丫!
令對窩夫本身無乜特別喜好既我改觀哩
朱古力漿不多不少剛剛好, 這個我真的要俾5分喲!
朱古力蛋糕拼盤 3.5/5
這個五層朱古力蛋糕好好味呀!做得不錯, 記得我第一次學整蛋整時就係整五層朱古力, 其實唔難整, 因為味道係一樣架~只係朱古力本身既味道就好引人, 食得出佢唔係用次等含乳膠比例重既朱古力, 所以用料上都要一讚!
肉桂蘋果批係西式熱食甜點中少數我會食同都會喜歡食既甜品,, 因為我本身好鐘意生果哩~
佢放了一少杯花奶俾你配黎食, 但係我就覺得唔配既好~
佢裡面都係焗得熱熱脆脆的, 但內裡略嫌就乾口左啲, 可能係佢俾花奶既原因哩!
最後是焦糖車厘子鬆乎厘...
我本身真的不太喜歡鬆乎厘,, 所以口感我自然不喜歡丫..
佢個鬆乎厘底本身不太甜, 不太好甜既女生們應該都會喜歡的哩
這個我真的忘了叫什麼... 3/5
佢內裡似蛋白, 有點似高力豆沙的外皮, 只不過內裡既蛋白比較水生一點~
外糖淋上少少既糖漿同糖粉~~內裡得一粒車厘子, 俾我一下子食左LU哈哈!
因為蛋白佢無加入好多既糖, 如果想甜一點既口味, 配上佢俾你既雲喱拿雪糕就剛剛好了
题外话/补充资料:
其實佢每一款既甜品賣相都好吸引, 份量亦好足~
我地五個女仔食飽飽完過黎食甜點, 要了拼盤, 5個人叫三款就剛剛好~ (人多可以試多D款丫)
佢地勝在試~~最後又係我包底哩~~哈哈!
真的不錯的!:)
我見到有d款既窩夫/拿破龠係配上士多啤梨, 又或係紅桑莓果jam雪糕...好似好吸引呀!
但係MENU上寫既加錢另配雪糕球既選項中無哩草莓雪糕選..
可能僅限某啲口味既雪糕才有哩! 要留意喲!
下次要試埋佢至得喲~ :)