2021-08-09
今日男朋友生日帶左佢黎呢間燒肉餐廳食和牛放題慶祝😍今次呢間餐廳同平時嘅燒肉放題好唔同,每一碟和牛都係由火車運送,所以會更加有效率同埋可以保持到鮮肉嘅溫度!一開始睇menu,就見到呢度有唔同嘅放題套餐,我哋最後決定食Set C,因為呢個餐已經包埋和牛、海鮮、刺身、蔬菜任食,入面可以點既食物種類有成76款!侍應仲好細心介紹除咗呢啲食物之外仲可以任食甜品、沙律🥗同埋所有嘢飲都係任飲😍首先order左呢個餐之後,就送上左一隻好大嘅船,入面係包含咗呢個套餐嘅所有款式和牛例如牛外橫隔膜、牛肋條肉、牛肋肉、海鮮同埋蔬菜等等,一見到呢隻巨型船就覺得非常特別加埋乾冰噴煙效果打卡一流呀,同埋可以預先試咗唔同嘅和牛先再睇吓自己鍾意邊一款之後再可以order 😍就算我覺得唔係放題套餐包埋,就咁單點呢一隻舟盛亦都已經可以滿足到咩都想試吓嘅朋友!之後火車就係新幹線上面運送咗另一盤和牛,睇住呢盤牛肉由火車運送過嚟真係好過癮,上面有兩款和牛分別係小田牛里脊肉同埋小田牛牛肋肉,知道小田牛係好罕有之前都未食過,呢兩款小田牛既油花紋路分佈好靚,色澤鮮紅,香烤過去完全係入口即溶,牛香味比一起一般既牛重好多!😍薄炙牛肋肉壽喜燒
薄炙牛肋肉壽喜燒
一大片既牛肋肉份量十足!輕輕香烤過後肉質嫩滑,卷起嚟仲沾上蛋汁加埋燒汁真係好幸福,壽喜燒呢個食法好新穎一般都係常見起鍋物,估唔到今次配搭燒肉既食法都幾夾!
薄切牛舌芯
每次食燒肉必點既牛舌😍每一片都爽彈有咬口,沾上燒汁已經好惹味!
帆立貝
每一隻帆立貝都超大隻仲要係任食🤤連殼放上爐上面香烤之後可以逼出滿滿既肉汁,食落非常爽口,超級鮮味好鮮甜!
海老
大蝦既質素都好好,每一隻都有手掌咁大隻,肉質好彈牙,蝦頭仲有滿滿既蝦膏,即使就咁燒烤唔配搭醬汁都已經好鮮味🦐
烏賊🦑
今次呢款係烏賊筒,所以燒起上嚟都方便只要輕輕一燒見到烏賊筒身卷起就食得,入口juicy又彈牙!
最欣賞既係呢間放題既飲品區飲品既選擇非常多元化,唔單止可以揀普通既有汽飲品仲必試呢度既特飲,我試左西班牙特飲而男朋友就試左柑桔美人水,首先西班牙特飲可以見到用上左大量嘅生果🍊製成,感覺好清新好fresh ,果香味好重必試!而柑桔美人水就比較清甜,唔單止解渴仲可以中和番燒肉嘅油膩感!
今次呢間餐廳真係好適合慶祝、拍拖、或者一大班朋友聚會,而且一分錢一分貨真係食到好高質素既和牛同埋海鮮,完全估唔到放題都可以有呢個質素💯