2009-04-06
上次同honey 黎開三聖食完飯先意外地發現了這間位置獨特的大排檔... 好想一試! 終於今個月黎幫襯喇!我地兩個人點左:1) 碎雞翼尖好大隻, 爽口, 味道不錯, 酒味適中, 不好酒味也不怕一試呀! 同埋好大碗, 食極都仲有, $28抵到難, 非常值得作為餐前小吃! 餐牌上還有數款不同冷盤, 下次都會試下其他2) 豉椒炒蜆蜆都幾新鮮同埋又係大大碟,醬汁較濃同外面食的不同, 不過都幾野味!3) 蝦乾魚腐浸時蔬呢味係honey 點的, 由於我地試過為左叫咩餸食野而嗌交, 所以當佢點時即使我有少少覺得普通同埋貴而可以叫另外平一d既炒菜,不過都冇出聲, 點知個菜一到, 我覺得值得比$68, 因為佢唔係一般將d菜、魚腐灼熟而係白菜仔真係「索」左蝦乾既味, 最值得一讚的係加左鹹蛋黃, 吊起成個菜的味, 而且個顏色都幾靚, 呢d就即使煮好普通既餸, 都睇到煮野既人有冇心機! 4) 紅燒乳鴒我唔係好識分, 覺得都ok 好食, honey 話呢度係算好食, 因為做到外脆內有少少汁, 不會太乾! 最後好想一讚呢度既環境好好, 有海風(不過會有少少凍!) 唔似一般大排檔咁焗, 而且空礦同大地方, 即使有好
我地兩個人點左:
1) 碎雞翼尖
2) 豉椒炒蜆
3) 蝦乾魚腐浸時蔬
4) 紅燒乳鴒
最後好想一讚呢度既環境好好, 有海風(不過會有少少凍!) 唔似一般大排檔咁焗, 而且空礦同大地方, 即使有好多客人喜之所至, 高談闊論也不覺太嘈! 仲有最重要係地方真係幾乾淨企理,我係九龍區都唔覺有呢種地方! 希望好快再同honey 去食野啦!