(非会员)
2007-10-19 0 浏览
某日,約朋友到味佳居Yummy食晏,聽聞此處的牛肉湯河和牛油雞亦非常好食。由於lunch time 座位非常緊張,(第一次幫親)我提早去攞位,入到去侍應無縱影,啱啱有兩人離開,咪坐落去囉,點知個侍應黑口黑面行埋嚟叫翻我出去等,(仲估佢執好張枱會叫翻坐,原來係我一相情願!)跟住另一個侍應門口問我幾多位!(總算有人招呼!)接着食晏大軍剎到,(心想好彩嚟得早)期間該侍應問我人齊味?我答:未,其他人齊的已相繼入座,我見勢色唔對,再問我人齊味?我已經答:齊啦!但侍應沒有理會,遲過我嚟的十幾人已經就座,我忍無可忍,我便說:我等咗好耐喎,可唔可以叫定嘢食先!侍應說:唔得!(完全無唔好意思)我裏非常氣結!即走!對於呢啲唔憂做嘅商店,大家要做好心理準備。我以後都唔會幫親!