2018-04-04
因為元氣要等30張枱,所以先轉咗去食和民😂估唔到呢餐咁有驚喜!首推$138嘅刺身拼盤😋😋本身見到散叫三文魚同帶子刺身都已經$58/份,俾多30蚊左右就有多3款刺身(蝦、魚子、吞拿魚),所以先叫刺身拼盤,點知啲刺身勁新鮮!!😍😍我地2個都好鍾意食壽司,低至爭鮮,高至千両都食過。但和民嘅新鮮程度係極高!👍🏻$138有咁嘅質素簡直係超抵,性價比非常高!必食首選!好鍾意食魷魚嘅👦🏻仲大力推薦咗個燒魷魚😂話平時會同媽媽一人嗌一碟食😆我剩係食哂佢啲魷魚鬚😂😂另外我地分別叫咗2個石鍋飯同埋一碟$78嘅刺身,👦🏻果個飯有牛油味,香口啲;👧🏻我自己果個就冇咩特別,味道較淡。最後我地都各自叫咗甜品——👦🏻:芒果乳酪沙冰,👧🏻:軟雪布甸,但我地兩個都勁失望😭 布甸迷嘅我一望到個名仲以為係入口即融嘅口感,點知食落去似燉蛋白多啲,好實,完全唔係想像中嘅幼滑感覺。雖然只係十幾蚊唔係貴,仲好大碗,不過個口感同味道都唔係我想食嘅,唔會再嗌。至於芒果乳酪沙冰就大大杯,凍冰冰,芒果味都還算濃,乳酪味就相對少,👦🏻好鐘意芒果同乳酪既野,但呢個對👦🏻來講唔係話特別非常之好,但三十幾蚊有禁大,其實都抵極力推薦:$138刺身拼盤
極力推薦:$138刺身拼盤
大伏:甜品💀