招聘中
$16,500-$18,000
月薪 (面议)
2018-01-21 258 浏览
星期5食好啲...辛苦咗5日, 緊係想食啲Comfort Food, 而我嘅Comfort Food就係麵, 餃子.綜合各方意見, 今日去食咗沾麵作為我嘅lunch.周月沾麵 - $89濃汁 - 沾麵汁有分濃 / 淡, 重口味的我係必定試濃味的, 味道為偏濃的醬汁味...帶微酸, 醬油部份用上日本老字號「梶田商店」的巽醬油, 再加上魚介粉.沾麵汁內收藏著角切鹿兒島燒黑豚肉、脆筍、香蔥...其中燒黑豚肉係我最想念周月的其中一個原因, 半肥瘦的黑豚肉, 經燒過後本來又肥又膩的位置, 變得香口而且油脂滲透整片豚肉涼麵200g - 麵條係我鍾意的粗麵, 軟硬度不設選擇, 我喜歡麵條較硬的口感, 掛湯能力亦較滿意, 所以選了 “冷麵”.味付 - 溏心蛋的威力本來就不用質疑, 最欣賞那透徹的橙色蛋黃...朋友還要額外多加一隻.食完有一種好滿足的感覺, 之後隔幾日又好想再去食
綜合各方意見, 今日去食咗沾麵作為我嘅lunch
周月沾麵 - $89
周月沾麵

食完有一種好滿足的感覺, 之後隔幾日又好想再去食
周月沾麵