2024-01-12
呢間Cafe網上都稍有名氣,bookmark咗好耐,終於有機會試啦。室內裝修好靚,有種沙漠綠洲嘅感覺。都有唔少大枱,適合一班朋友聚會。飲品 - 伯爵茶鮮奶一飲好有驚喜,好smooth好香伯爵茶味,我會形容杯飲品好溫柔,應該係我飲過最好飲嘅伯爵茶鮮奶,感覺之後我會為咗佢再嚟!!Summer Triangle隻橙色好靚,飲落好refreshing,正好可以中和西餐嘅飽滯感。前菜 - 馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子芝士多到可以拉絲,帶子都好嫩好好食。主菜 - 自家製千島醬慢煮雞肉香草 Pizza非蕃茄醬愛好者表示,好開心佢個signature pizza係千島醬。雞肉雖然個樣似雞胸,但食落一啲都唔嚡口。甜品 - 藍莓提子伯爵茶糯米窩夫配椰子雪糕呢度最出名係佢嘅窩夫,幾飽都要叫埋甜品。佢個糯米窩夫煙煙韌韌,麻糬控表示停到口。藍莓提子都好新鮮,椰子雪糕冇咁滯,配埋糯米窩夫啱啱好。總結:依家絕對係觀塘高質樓上Cafe,單單係為咗佢杯伯爵茶鮮奶,我一定會再嚟!!
飲品 - 伯爵茶鮮奶
Summer Triangle
前菜 - 馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子
芝士多到可以拉絲,帶子都好嫩好好食。
主菜 - 自家製千島醬慢煮雞肉香草 Pizza
甜品 - 藍莓提子伯爵茶糯米窩夫配椰子雪糕