呢日喺太子有两间饮品舖都有同某外卖自取app合作做$8优惠,所以lunch time就行嚟呢边试下啦,茶乐系第一间。由于个app买时要订定几点拎,我就拣咗13:30。点知去到呢,就有一连串令我嬲嬲猪嘅情况发生😡。首先,我同同事准时早少少去到店舖系无乜客嘅,前面得对母子,但条队唔系好清楚喺边,又等咗阵先有店员。佢哋终于得闲招呼我喇,我话嚟拎外卖,款式指定咗系皇牌琥珀珍珠奶茶(原价$30),佢竟然同我讲话黑糖珍珠卖哂?!要等30分钟......佢话因为太受欢迎㖞,而家先煲,无办法㖞,哦😑。唔知间舖几点开店啦,但我见到就无乜人啰...,心谂边有咁快卖哂呀。就算系真,我唔系walk in嚟买嘛,我订咗呢个时间拎,就应该要准备好比客啰。我问咁有无得第日拎,佢又话无...,男店员本身话可以比我转芋圆,但女店员又话剩系可以转普通珍珠比我,你哋想点呀😵?后尾先好似好格外开恩咁比我2沟㖞,但其实我听到佢哋嘅对话系芋圆都唔够。不如你哋早少少准备好啲食材,先开门啦。btw珍珠加芋圆其实唔夹啰。唉劲失望,成程我都唔觉店员有咩歉意😤,你提供唔到我要嘅嘢,又唔比其他选择我,难道真系要我为杯饮品等半个钟?唔使返工都

芋圆珍珠奶茶

唉劲失望,成程我都唔觉店员有咩歉意😤,你提供唔到我要嘅嘢,又唔比其他选择我,难道真系要我为杯饮品等半个钟?唔使返工都唔等啦...。另外,我一次过拎3杯野,我唔开声,佢都无谂过比个袋我易拎小小,无奈至极。
芋圆珍珠奶茶

讲返杯嘢饮,而家应该系小芋圆珍珠奶茶(原价$27?)🤔,奶茶算滑,但无茶香味,同埋都系太甜,明明我叫咗走甜,我谂佢根本无跟order做挂...。至于珍珠同芋圆就都好一般,粉粉地唔算好𡁻。味道就未算难饮,但对比其他舖头嚟讲算差,真系只值呢个$8推广价。
总括嚟讲,间嘢真系好唔掂,劲无心做,乜都未准备好就开门,我第一次去饮品舖去到咁嬲🤬。我上文所讲句句属实,如果要自己比钱,我一定唔会再帮衬,因为饮品味道亦都好麻麻😠。
2019-11-28
等候时间
20 分钟 (外卖自取)
$25 (其他)