2019-10-17
生日要食好野😍😍呢間鐵板燒餐廳好多好評。今日就揀左呢間黎食,好彩有預早訂枱,因為已經full哂,好厲害呀😳😳可以望住師傅幫你烹調美食,又真係幾好睇😬餐廳提供多款鐵板套餐,仲可以另外散叫。而且食物種類好多款,樣樣都好吸引!最吸引到我既就係呢度既招牌:十八層海膽杯🤤哇!賣相非常之特別!😳一個杯竟然有16種唔同既食物,層層都相當有驚喜同好夾。食落口感非常之豐富!有超多既北海道紫海膽,帆立貝,牡丹蝦,藍鯨吞拿魚拖羅容,北海道粒貝,北海道松葉蟹肉🦀刺身相當之鮮甜。刺身每層之間放了爽口既:黑魚子,海葡萄🍇,明太子沙律,櫻花魷魚,三文魚子,鮮海帶,增添不少口感!最令人驚訝既係 仲放了磯煮鮑魚同北歐花膠,幾特別又幾夾喎!😍火焰海膽甲羅燒🔥🔥嘩!要即刻影底先得!鐘意食海膽蟹膏蟹肉就岩喇! 呢個食完會好滿足。強烈既海膽同蟹膏味,相當濃郁,夾雜著洋蔥粒,三文魚子,海葡萄,黑魚子,多重口感刺激味蕾。🤭櫻花蝦海膽焗花膠扒🌸呢個幾新穎既整法,好少食到。份量多既花膠扒,含豐富🦴骨膠原,呢款花膠食落係爽口既,而且個個汁做到花膠好夠味道,辣辣既櫻花蝦汁,非常惹味!$780,超多野食,好飽😳😳前菜:胡麻醬煙鴨胸沙律🥗三色
可以望住師傅幫你烹調美食,又真係幾好睇😬
最吸引到我既就係呢度既招牌:十八層海膽杯🤤
哇!賣相非常之特別!😳
火焰海膽甲羅燒🔥🔥嘩!要即刻影底先得!
鐘意食海膽蟹膏蟹肉就岩喇! 呢個食完會好滿足。
櫻花蝦海膽焗花膠扒🌸
呢個幾新穎既整法,好少食到。
[A5和牛🐂北海道原隻粒貝套餐]$780,超多野食,好飽😳😳
前菜:胡麻醬煙鴨胸沙律🥗
三色刺身:肥美三文魚🍣好鮮甜巨型牡丹蝦🦐同爽口北寄貝
法式煎鵝肝多士拼蜜瓜🍈
哇!正呀😍😍塊鵝肝超大塊!
多士吸收哂全部既鵝肝油,雖然好邪惡但真係好滋味!
鵝肝經鐵板燒過,逼哂啲油出黎,燒到好香,表面香脆,食落好creamy!真係不得了🤤🤤👍
成舊食真係會幾膩,好彩配左 清甜既蜜瓜同爆醬黑加倫子,解一解油膩感😄
北海道原隻粒貝🐚賣相又係好靚!
巨型粒貝切粒,加上青瓜,蟹籽既配料一齊炒,食落好香口,粒貝食落好煙韌,帶點貝既鮮味!
幾好味😋
和牛粒厚燒😍😍😍😍🐂
和牛肉真係好多肉汁,五成熟,食落好嫩肉,有入口溶化既感覺。
牛肉下面有塊麵包墊住啲和牛油😋😋令到麵包好好味! 仲發現左有 樂師傅👨🏻🍳個Logo添!😁
食到呢度已經好飽🤣但原來只係食到一半...😦
仲有大大份既黃金炒飯同燒野菜🥗清一清油膩感。
炒飯炒到粒粒分明,夠乾身,又幾好味喎!
之後就上特色紙包花膠蜆湯🥣
賣相夠哂新穎,用左紙包住啲湯,等蒸氣回到返落個湯度,夠哂鮮味,好解飽濟感👍👍
最後仲有朱古力泡芙,作一個完美既句號。
呢餐真係食到好滿足又驚喜!
好多謝樂師傅咁認真幫我地烹調咁好味既晚餐😬👍