2018-08-31 513 浏览
上星期機緣巧合下山長水遠走左去太古城食野。咁我同男朋友行左幾個圈都未搵到想食既野,入左個food court發現左間隱世泰國越南餐廳冬陰公湯😍 入面有幾粒丸,有大大隻蝦 overall個味夠酸夠辣夠香! 對比起我喺泰國飲既其實唔係太大分別 不過唯一係既份量比較少 大約一碗半左右啦。菠蘿雞粒炒飯個人認為個飯係甜甜地幾好食,但係就無咩特別🤔 反而個燒菠蘿真係好juicy好甜炸蝦球真心推介! !炸得岩岩好一啲都唔over 一咬落去彈牙而且係啖啖肉🤣 份量幾多 因為每粒都好大舊金邊粉係成餐第二impressive既 啲金邊粉好入味 岩曬我呢啲重口味人士哈哈 要提提大家記得點檸汁 會令成碟野無咁易飽肚最後就係佢既咖啡牛腩出奇地好出色! 講下個汁先,個汁其實唔係特別重口味同香,不過都係above average既程度 重點係個牛腩 炆得好淋 應該炆左好耐 所以非常之咁入口 用筷子輕輕力已經可以整開 真係無諗過呢間餐廳最好食既竟然係牛腩

菠蘿雞粒炒飯

炸蝦球