今次試完,係生日一定要指定再黎多次!今日係油麻地想打邊爐,又唔想食任食,經過呢間鋪,見到佢個海鮮鍋幾吸引,所以就入去試下,質素真心唔錯。1. 湯底當然係揀左個海鮮鍋啦海鮮鍋280蚊,裏面已經包左幾款海鮮!一隻蟹、幾隻大蝦、元貝、蜆!份量兩個人食係好夠!最驚喜係佢隻大蝦,長度片同我隻手掌差唔多長,勁多膏,成條蝦腸果個位都係橙黃色既膏黎,唔知點解可以養到咁!肉質鮮甜!好味!(食完之後出去養水缸到望,岩岩食既應該係呢種蝦,超好味!)另外呢個鍋仲有秀真菇,雞脾菇,大家可以嗌其他蔬菜啊~順帶一提,估唔到佢嘅蔬菜都可以咁鮮,啲菇直頭似係即抆起即煮比你食咁(好似今次第一次試到咁嘅菇)2.安格牛肉一盤切到開邊蝦咁擺擺得好靚,望落油花平均。但佢無平時食肥牛果種食得多會膩嘅感覺。我同朋友都覺得係新鮮肉唔係冰鮮過黎的。口感一流,肉質爽滑,如果多人黎真係叫多幾盤。3.飲品打邊爐咁熱氣梗係要叫番jar竹蔗茅根清清熱,飲落唔會死甜,係清甜解渴果種。完全係原材料煲出黎既味,同出面十蚊八蚊支無得比,比大家參考下,一jar大概有3杯。4.前菜油炸鬼釀墨魚呢味前菜炸到勁香口,咬落去唔會有油浸出黎,完全脆卜卜!配甜酸醬食夠
今次試完,係生日一定要指定再黎多次!

1. 湯底當然係揀左個海鮮鍋啦
(食完之後出去養水缸到望,岩岩食既應該係呢種蝦,超好味!)

2.安格牛肉

3.飲品

4.前菜油炸鬼釀墨魚
呢味前菜炸到勁香口,咬落去唔會有油浸出黎,完全脆卜卜!配甜酸醬食夠開胃

我地仲嗌左娃娃菜,響鈴,菇,2個人食都好夠食啦,因為個鍋本身真係豐富。
食到咁上下記住較番細個火等啲海鮮精華慢慢煲,食到最後飲返,勁鮮甜啊!

另外一提,老闆落手落腳做,主動幫我地較大細火以免d海鮮煮到老晒,又幫我地推廌食咩好,份人十分nice!見到生日黎有9折優惠,決定過多幾個月再黎過😂😂

今天約了朋友在油麻地吃火鍋,大家同意找一間不是吃到飽的火鍋店來吃,最後被這間門口的招牌和他的養海鮮缸吸引了所以