2021-05-10 56 浏览
平日搭車經過得多既米走雞 呢日終於無走雞 😎嚟咗米走雞食雞煲 之前已經外賣食過佢既雞煲 雞肉非常之滑 今次堂食睇吓係咪仲好食先😛我哋兩個叫咗個火焰麻辣雞煲🔥要咗兩隻辣既辣度 配料加上醬汁 正🥴好鐘意煮到軟淋入口香甜既洋蔥 中芹 芫茜吸收咗雞煲既精華 真係好正 🥰雞件件件都多肉嫩滑 香辣惹味 我哋兩個好快就掃哂啲雞🤪然後我哋叫咗份細既特級雪花肥牛 嚟到見到碟肥牛放得好好睇睇 二個人食覺得佢既份量都okay多😳雪花分佈得都幾均勻唔會側埋一邊又無偏多偏小 幾靚仔下😌肥牛厚薄適中 滾幾十秒點埋一入嚟店主放低俾我哋自己調好既醬料 真係好香口🥰乾蒜濕蒜蔥花辣椒粉莞茜碎全部配合到天衣無縫 無得彈 😊然後我哋叫咗碟竹笙 40蚊左右有一碟咁多條竹笙😟呢度叫竹笙真係幾值 平時食米線30幾蚊碗得幾條竹笙仲要碎碎地既🥺呢度十幾條 竹笙fans表示好happy 🥳竹笙條條都原條完整 咬落爽口好吸湯 一入口超滿足😋除咗竹笙我哋仲叫咗份手打五寶拼盤 五大粒 一碟有整手打既鮮墨丸 鮮蝦丸 鯪魚丸 豬肉丸 同埋鮮牛丸 啲丸雖然望落唔算特別大粒 但一人食哂五粒絕對會好濟 所以我哋粒粒分半淥 😏開心share 食落粒粒都好

除咗竹笙我哋仲叫咗份手打五寶拼盤 五大粒 一碟有整手打既鮮墨丸 鮮蝦丸 鯪魚丸 豬肉丸 同埋鮮牛丸 啲丸雖然望落唔算特別大粒 但一人食哂五粒絕對會好濟 所以我哋粒粒分半淥 😏開心share 食落粒粒都好彈牙 好有味道 不過略鹹些小 而打邊爐有時都好想滾塊午餐肉嚟食下 😈
所以都叫咗 呢度午餐肉似係平時開出嚟有深色粒粒肉絲外國個隻好味啲既午餐肉 唔係味道怪怪個種x林牌午餐肉嚟😽午餐肉加上雞煲汁加打邊爐既雞湯 吸湯後好邪惡 都係一個字 正

整體嚟講全部野質素都幾好 係間可以回頭 有質素既雞煲加邊爐之選