2008-04-19
上完堂, 好像仲未夠飽, 又想食雪糕. 本來想吃那家日本店的, 但路過這裡, 望望餐牌, 都想試試的, 就改變主意係度食甜品.新地方, 環境幾好的, 型式也係近日幾流行的麵包店餐廳.文迪想要件蛋糕, 但係要$36一件, 加一就成$40, 但係外賣價只係$24, 仲有八折, 真係差成倍. 這個價位, 實在令人難以接受, 都係食雪糕好了.朱古力芭菲$32: 5分, 一客只要$32, 以芭菲來講, 其實不貴, 但係這杯的份量的確比較削, 跟平日吃開大大杯的芭菲比係不夠吸引. 面頭放了奇異果同埋火龍果, 酸酸的, 跟雪糕係不匹配的. 朱古力雪糕只有一球, 都幾香濃的, 但係其他醬同配料就無乜.水準相當一般的芭菲.焗法式焦糖忌廉$33: 7分, 本來係想吃意式豆腐, 但係售罄了, 唯有要這個焗法式焦糖忌廉. 這個比芭菲為佳, 夠滑, 焦糖不會太甜, 不過面頭就焗得不夠脆.這裡係十點半關門的, 但係未夠十點就話收銀機要收了要先結帳. 見店員趕著收工, 我們也早點離開好了.甜品的質素一般, 服務態度也麻麻, 但係環境幾好的, 或許有機會再試清楚這店的其他食物.
新地方, 環境幾好的, 型式也係近日幾流行的麵包店餐廳.
水準相當一般的芭菲.