2019-12-07 2923 浏览
年初已經知道Chef Nathan 會喺Rosewood 酒店開扒房,經過幾個月的等待,HENRY終於開業,今晚食飯前揾咗Chef Nathan, Kris 同我認為係城中最好侍酒師之一嘅Terry傾咗一陣,佢哋分享咗關於HENRY的概念同想法,估計呢間將會係一間非常有趣嘅餐廳!HENRY 環境 cosy, 約會同朋友聚會都一流!第一印象最深嘅係佢哋嘅酒單。皮革封面帶有金屬索引頁,不僅沉重,而且包含好多驚喜! 陳年佳釀,小眾精品一應俱全!一個非常有趣的想法是,他們以750ml的份量供應Magnum,點做?您去到Terry 會向您解釋...食物方面,如果您係食肉獸,Chef Nathan絕對唔會令您失望!Texas 最好的烤肉技巧,Snake River Farms 同44 Farm 最好嘅USAD 牛肉,用木炭燒烤後再喺柴火爐中煙燻,果種獨特嘅風味好食到停唔到口!今晚我哋菜單有:CORISON 2013 Cabernet Sauvignon Magnum Oyster - Fine de Claire44 Farms USD Prime Black Angus Bone-In Rib

Oyster - Fine de Claire

44 Farms USD Prime Black Angus Bone-In Ribeye 90 Days Aged in Woodford Reserve Bourbon & Ash 500g / $1398

Snake River Farm 90 Days Ribeye Aged in Woodford Reserve Bourbon & Ash 500g / $1998

Texas Bolognaise (pig skin spaghetti) $98

Curley Fries $58

兩個人,埋單$7000 有找

HENRY將扒房提升到一個新的高度! 除咗扒,仲有有海鲜,無論您係唔係食肉獸,都唔可以錯過,要去一次!
2019-12-06