2022-08-08 37 浏览
今晚同男朋友食泰國嘢,就係大角咀嘅「泰嘟嘟」。附近酒吧美食選擇都唔少,我哋比呢間tuk tuk 車做主題嘅泰國餐廳吸引咗,十足十去咗泰國一樣👏🏻,冇得去旅行都可以感受下。7:30嚟到,等咗5分鐘左右入座。黃咖喱菠蘿炒花甲🤤整體份量幾大碟,咖喱炒海鮮,本身比較少見,但係估唔到幾好食。菠蘿甜甜地配上花甲&咖喱,花甲處理得幾好冇沙,粒粒都食得,抵讚👍🏼沙嗲串燒,揀咗豬同雞各三串。兩個人食完全唔夠喉,個人來講雞好滑好入味,豬有少少肥豬肉,雞好食過豬🤤👏🏻當然豬肉都有佢嘅特色,建議Mix。係泰國餐廳必叫🍤金邊粉,問落先知餐廳老闆話泰國師傅整,果然有泰式風味。👍🏻兩個人食啱啱好。金邊粉一啲都唔辣,所以都可以放心食用!去到泰國餐廳點可以唔叫沙冰同椰青。試試佢嘅芒果芝士沙冰&原個椰青,基本上都係泰國必飲。椰青超巨型,兩個人飲都得,夠晒泰國風味🤤。環境雖然唔大,不過都食得好盡興,值得一提店員服務態度非常抵讚👏🏼

黃咖喱菠蘿炒花甲🤤

去到泰國餐廳點可以唔叫沙冰同椰青。

2022-08-03