2018-05-08 186 浏览
今年母親節節目就係選擇咗細佬同朋友去過勁推介嘅BBQ場,我地book埋好靚好舒服嘅冷氣房,佢地稱為BBQ餐車,雖然今日有風但外面都真係感覺熱。一去到門口就有員工出黎serve,員工好親切有禮,感覺唔同以前去過果啲場。而燒烤爐每個位置都有白蘭樹劃分,有足夠空間感覺自成一角,唔需要驚同隔離左右啲枱避黎避去,超讚呀!媽媽,婆婆,阿姨同老豆坐係間冷氣房坐得好舒服,打開隻窗就可以將燒好嘅食物送上,感覺好方便同好親近 ,佢地係房裹面大戰四方城,好開心。講返食物先,因為我地玩足全日,驚裏面野食太貴,所以自己都帶左好多野食黎燒,咁啲BBQ coupon就用黎叫左一個6人海鮮大餐同一啲貴價既食材,值得一讚既係佢既黑毛豬,西冷牛扒,蟹蓋同大蝦,個塊黑毛豬同西冷就咁燒再加少少蒜鹽正到不得了,本身叫左各一件,點知最後要追加多一份。蟹蓋同我諗既唔一樣,原來佢混和左雞肉係裏面,但個味道同口感卻出奇地夾,唯一美中不足既係我最鍾意食既燒粟米佢賣哂,但總括來說讚,一定會再去過!

2018-05-06