早輪突然香港有一股天婦羅丼飯既熱潮,接二連三有過江龍係香港唔同既大型商場落戶🤩🤩🤩於是我地就決定出動,去試試佢地真功夫!第一間我地揀中既,就係落戶於朗豪坊既天吉屋😛餐牌上好簡單只有六個選擇,我地當日一口氣已經食左四款天吉丼 $118 呢款既配料包括有黑虎蝦🍤4隻,魷魚,海紅鯛,茄子,南瓜,四季豆,炸紫菜同埋溫泉蛋!鍾意食蝦既,呢個必然係首選,皆因佢比足4隻蝦🤤🤤超滿足的說!炸物做得相當不錯,上枱既時候熱度仲係度,炸粉唔會好厚,食落「卡滋卡滋」脆口而且夠熱All Star 丼 $108 配料包括黑虎蝦2隻、海紅鯛配紫蘇葉、軟殼蟹、魷魚、什錦炸物 (洋蔥和櫻花蝦)、雞肉、茄子、南瓜、四季豆、溫泉蛋。呢個特別在佢有軟殼蟹🦀不過就中規中矩~唔算必食ITEM呀天幕御膳 $148 配料包括黑虎蝦2隻、海紅鯛配紫蘇葉、軟殼蟹、什錦炸物 (洋蔥和魷魚)、茄子、南瓜、炸紫菜、四季豆,呢個Set 勝在白飯任添🤭🤭仲有幾種食法,會叫你同鰹魚湯一齊食天吉雙品 $108 呢個基本一個細碗既天丼配烏冬,而烏冬就溫食冷食二選一🥶🥵讚崎烏冬溫食配有冷柚子皮、乾海草、蔥花😲我地揀左冷食稻庭烏冬配上冷柚子皮同紫菜,食落都

天吉丼 $118

All Star 丼 $108

天幕御膳 $148

天吉雙品 $108
呢個基本一個細碗既天丼配烏冬,而烏冬就溫食冷食二選一🥶🥵讚崎烏冬溫食配有冷柚子皮、乾海草、蔥花😲我地揀左冷食稻庭烏冬配上冷柚子皮同紫菜,食落都相當清新👌🏻而細丼飯就有什錦炸物 (洋蔥和櫻花蝦)、黑虎蝦、茄子、四季豆、溫泉蛋,食到既天婦羅都絕對唔少

好味指數(5粒最高):
2019-08-27