2019-03-01
第一次食鉄人旨花係食鐵板燒,果陣已經覺得超級無敵好食,估唔今晚食既Omakase一樣令人刮目相看,同樣價錢合理,超有質素。😍🥗前菜🥢蟹肉啫喱蟹肉夠新鮮。🥢水母刺身爽口彈牙。🥢和牛海膽入口即溶,輕輕燒過,香氣撲鼻,非常滋味。👍🏻活龍蝦刺身🥢龍蝦新鮮生猛,即劏即食,上碟時龍蝦頭仍然活潑跳動。龍蝦肉晶瑩剔透,師傅切成厚塊, 食落結實彈牙,清甜爽脆,另配以青檸,板鹽,芥辣調味,味道鮮甜中帶出淡淡魚香。🥢室津蠔又有海中牛奶之稱,配以啫喱同食味道清甜。🥢真調魚配以海膽、海苔醬,層次感豐富,味道超清甜3合1同食,味道超夾。🥢梭子魚幼嫩鮮甜,燒過令其更加香。鯖魚刺身本身較濃味,配上姜蔥海苔,更加好味。🥢犬牙鱈魚配上九洲青椒,不辣有椒味。煎得金黃,上碟時超香,魚味突出,一試難忘!食後魚油香係口中徘徊,久久不散。🥢日式燒餅拼魚肝入口超邪惡,食落去似滿口芝士又不膩,又香 又滑,齒頰留香。🍣壽司🥢白蝦每隻人手摸穀,蝦肉超新鮮,入口即溶,超鮮甜。🥢平靜魚配似紅心蘿蔔做裝飾調味,肉質好有彈性,新鮮爽甜,食一件真係唔夠喉丫。🥢帆立貝大隻清甜。🥢深海池魚爽口彈牙,柔滑有韌性。🥢池魚肉質較淋,魚味較淡身,配以蝦籽增添調
🥗前菜
🥢蟹肉啫喱蟹肉夠新鮮。
🥢水母刺身爽口彈牙。
🥢和牛海膽入口即溶,輕輕燒過,香氣撲鼻,非常滋味。👍🏻
活龍蝦刺身
🥢室津蠔又有海中牛奶之稱,配以啫喱同食味道清甜。
🥢梭子魚幼嫩鮮甜,燒過令其更加香。
鯖魚刺身本身較濃味,配上姜蔥海苔,更加好味。
🥢犬牙鱈魚
🥢日式燒餅拼魚肝
入口超邪惡,食落去似滿口芝士又不膩,又香 又滑,齒頰留香。
🍣壽司
🥢白蝦每隻人手摸穀,蝦肉超新鮮,入口即溶,超鮮甜。
🥢帆立貝大隻清甜。
🥢深海池魚爽口彈牙,柔滑有韌性。
🥢池魚肉質較淋,魚味較淡身,配以蝦籽增添調味。
🥢赤綠魚味較淡,但燒過味道好香,肉質較稔。
🥢右口魚邊經燒過非常香,入口秒溶,油脂分泌極高,稍為燒一燒油份就咇哂出黎。
🥢燒拖羅有5件,用紫菜包住用食,雖則每舊厚切,但又係入口即溶,加上芥末籽,超邪惡。
🥄馬糞海膽杯飯精緻吸引,裡面飯粒飽滿,好彈牙,加入魚油配上濃味馬糞海膽,好邪惡,滿是幸福感。
🥄龍蝦清湯
提起龍蝦湯,大家都會聯想到濃濃的,但呢度既湯底好清,不加入太多調味已經很好喝。
🍧甜品選擇有雜果杯、紅豆或黑芝麻雪糕,最後我簡左紅豆雪糕,唔會太甜,配埋脆米同食,完美作始。
食完今餐,鉄人旨花比我既良好印象又再昇華了,食材新鮮美味,服務周到,價錢合理,真心推介👍🏻。