2023-07-18
鰂魚涌隱世日料🫶🏻燒鳥盛宴🐓平時omakase食刺身同壽司就食得多燒鳥omakase都真係第一次😋食足3小時 20道菜🤍店內裝潢好有置身係日本既感覺 所有器皿都好靚 聽講係日本買返黎架~好多都係人手造 獨一無二.一坐低就叫返2杯cocktail🍸我果杯係cosmopolitan 蔓越莓味為主調 再加上少少青檸既酸 酸酸甜甜咁算係易入口 而且味道清新配串燒都好適合✅.話明係omakase 店家會根據當日有既新鮮食材製作菜式 唔係每次都一樣架~坐係bar枱位可以睇住師傅燒 油煙味又唔會好勁~❛前菜💁🏻♀️生蠔🦪 厚肉得黎好鮮甜 果然係開胃小吃❛牛舌芯: 牛味香濃而彈牙 ❛雞頸肉: 肥美嫩滑 口感紮實❛雞食道: 我第一次食 燒得非常脆口 而且處理得好乾淨❛燒雞翼: 外脆內軟 肥瘦適中❛和歌山黑舞茸: 唔會燒得好乾 仲好juicy ❛清燉雞湯: 有雞髀仔係入面 湯底清甜 ❛ Chicken oyster 雞髀內側肉: 稱得上雞肉界生蠔 即係好滑 係雞髀既內側肉 一串已經用上4隻雞髀既內側肉~❛京葱雞肉串: 大葱吸左雞油 食落無咁膩 雞肉嫩滑彈牙❛煙燻雞柳x海葡萄: 呢款係花上好多心思 煙燻雞柳
平時omakase食刺身同壽司就食得多
燒鳥omakase都真係第一次😋食足3小時 20道菜🤍
配串燒都好適合✅
坐係bar枱位可以睇住師傅燒 油煙味又唔會好勁~
❛前菜💁🏻♀️生蠔🦪 厚肉得黎好鮮甜 果然係開胃小吃
❛牛舌芯: 牛味香濃而彈牙
❛雞頸肉: 肥美嫩滑 口感紮實
❛雞食道: 我第一次食 燒得非常脆口 而且處理得好乾淨
❛燒雞翼: 外脆內軟 肥瘦適中
❛和歌山黑舞茸: 唔會燒得好乾 仲好juicy
❛清燉雞湯: 有雞髀仔係入面 湯底清甜
❛京葱雞肉串: 大葱吸左雞油 食落無咁膩 雞肉嫩滑彈牙
❛煙燻雞柳x海葡萄: 呢款係花上好多心思 煙燻雞柳好香 海葡萄咸咸地 加上salad既fresh 令我地更開胃了~
❛雞心: 質感柔軟而有彈性
❛雞腎皮: 雞腎皮好大 食落同雞腎一樣爽口
❛免治雞軟骨棒: 點上月見汁一齊食 口感豐富而爆汁
❛梅醬紫蘇雞: 紫蘇雞外皮香脆而肉嫩 加好梅醬酸酸地好開胃 愛吃紫蘇葉的可以包住一齊食
❛重申子: 青椒既一種🫑唔辣的 作間場很好
❛大多春魚: 難得地燒得一啲都唔柴 好香
❛醬油漬鵪鶉蛋: 好入味 蛋黃香濃
❛燒雞皮: 食完都不覺油膩 脆脆的
❛拉麵+飯糰🍙: 食完拉麵再將飯糰加落湯 當係泡飯咁食~啲飯吸左湯汁更出色
❛ 🍮雞蛋布丁: 蛋味香濃而滑 造型可愛 上面係加上黑糖醬 為完美既一餐劃上句號。