2023-08-17 142 浏览
当日黎到黄埔行逛,打算同朋友到呢间居酒屋黎个happy dinner 🙌🏻 夜晚7点几左右去到,等候时间大约1个钟,walk in 的话,餐厅职员会问客人拎电话号码,有位既时候就会call 番客人~餐厅环境有种浓浓日本居酒屋感觉,食客都好畅所欲言,氛围都好热闹😌当日两人点了:❣️餐厅前菜味增酱+青瓜❣️虎虾龙汤面卖相相当吸睛🤩大大只虎虾,虎虾外皮上有满满既樱花虾包住,倍添虾味同脆口,虾肉鲜弹,难怪会成为招牌😌 汤底浓郁,满满鲜虾味,每啖面都好挂汤❣️明太子捞面钟意明太子必点!酱汁creamy , 将配料捞埋一齐,每啖酱汁都食到明太子🤤调味唔会过咸,唔会过腻面质系幼面,好爽弹同酱汁十分搭配❣️葡提鸭卷有特色同美味既小食鸭肉片包住提子🍇,食落提子会包汁,提升了鸭香既味道,整体甜甜地❣️蟹肉牡蛎🦪新鲜脆炸既🦪上铺满蟹肉,食落不算太有惊喜,但都系一款好味既小食💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠总括,呢间系不错吃的居酒屋,如不想排队等候时间太耐,可建议唔好太晏去到,或者预先订座😌

当日两人点了:

❣️餐厅前菜

味增酱+青瓜

❣️虎虾龙汤面

卖相相当吸睛🤩
汤底浓郁,满满鲜虾味,每啖面都好挂汤

❣️明太子捞面

钟意明太子必点!
面质系幼面,好爽弹同酱汁十分搭配

❣️葡提鸭卷
有特色同美味既小食