2019-09-10 723 浏览
話說旺角亂得很,時不時都封站都幾影響我地呢班以美食為依歸既一群今次星期一幾咁大都要出一出旺角,會一會呢個日本過江龍正當我以為應該無咩人出旺角食飯之際我就發現個電梯一上就點解有個人龍仔既??原來就係排緊我想食既呢一間-----天吉屋餐牌只有五種丼飯,一點都唔難揀同埋價錢也比想像中的花算因為價錢都係108-158左右同埋係有免費無限添加沙律菜、白飯、牛蒡、蘿白沙律菜係店員見到你食得七七八八就會主動上前幫你加好好服務.....旁邊擺住的兩樽就是牛蒡、蘿白唔使睇人面色,仲有滿滿一大樽我同朋友就快食空整個醃漬的蘿白酸酸地,超開胃加上就牛蒡既質感好爽脆提供埋牛蒡茶,真係善用牛蒡每一分終於來了~~我的天幕御膳根據佢簡介有黑虎蝦、海紅鯛配紫蘇葉、軟殼蟹、什錦炸物 (洋蔥和魷魚)、茄子、南瓜、炸紫菜、四季豆 其實一上碟都幾震撼下太豐富了~~多到個位都擺滿曬好期待,太耐無食炸野啦你知日本的炸物係比較乾身、無油,同埋裡面仲可以索住肉汁呢個就係極邪惡的黑虎蝦因為佢係打孖黎,一次食的感覺就是爽同埋個尾部脆到可以食埋我仲跟埋佢介紹的三種方法點食.....最後一個就係茶泡飯,我就放住個炸洋蔥落去一齊食其實炎炎夏日就
話說旺角亂得很,時不時都封站
都幾影響我地呢班以美食為依歸既一群
今次星期一幾咁大都要出一出旺角,會一會呢個日本過江龍
正當我以為應該無咩人出旺角食飯之際
我就發現個電梯一上就點解有個人龍仔既??
原來就係排緊我想食既呢一間-----天吉屋
餐牌只有五種丼飯,一點都唔難揀
同埋價錢也比想像中的花算
因為價錢都係108-158左右
同埋係有免費無限添加沙律菜、白飯、牛蒡、蘿白
沙律菜係店員見到你食得七七八八就會主動上前幫你加
好好服務.....
旁邊擺住的兩樽就是牛蒡、蘿白
唔使睇人面色,仲有滿滿一大樽
我同朋友就快食空整個
醃漬的蘿白酸酸地,超開胃
加上就牛蒡既質感好爽脆
提供埋牛蒡茶,真係善用牛蒡每一分
終於來了~~我的天幕御膳
其實一上碟都幾震撼下
太豐富了~~多到個位都擺滿曬
好期待,太耐無食炸野啦
你知日本的炸物係比較乾身、無油,同埋裡面仲可以索住肉汁
呢個就係極邪惡的黑虎蝦
因為佢係打孖黎,一次食的感覺就是爽
同埋個尾部脆到可以食埋
我仲跟埋佢介紹的三種方法點食.....
最後一個就係茶泡飯,我就放住個炸洋蔥落去一齊食
其實炎炎夏日就最岩呢種食法
同埋落左鏗魚湯、WASABI、紫菜,就將整個炸法變成另一種風味
2019-09-09