2008-10-09 51 浏览
这日收工唔知去边开饭,又不是太肚饿,突然心血来潮要去妹记﹗成年前的食评应该有0的都系我架喇,话说年几两年前呢度真系收工主场,日日落黎食饭饮酒玩个不亦乐乎,饮到大哂要小惠姐赶先肯走﹗来到先有惊喜,就系见到老朋友Johnny哥,佢老哥仲系日日驻场,无见一年,风采依然,仲帮呢度卖广告做生招牌添,佢竟然见我入来仲认得我,走埋过来饮番两,倾下近况,这是人情与亲切,亦都系有时会想起呢度既原因﹗点左几样食物送酒,工友点了钢锅鸡,无食咁耐呢次做得辣了,入面加左大量辣椒,鸡肉仍嫩滑入味,亦比以前加左多大量葱段,岩哂我呢个葱蒜友﹗再来是黄金鱿鱼,份量好似细左,由于唔少鱿鱼上的蛋黄炸粉都甩了,所以感觉食落无以前咁香浓,不过还是好吃的﹗最后是佐酒必点的南乳香酥骨,炸得无以前食既咁干身,当然仍然喜爱﹗次次来亲都无得食墨鱼咀,今次又卖哂了﹗这儿留下太多回忆,每隔一阵又会想来坐坐,当然永远支持啦﹗
这日收工唔知去边开饭,又不是太肚饿,突然心血来潮要去妹记﹗

次次来亲都无得食墨鱼咀,今次又卖哂了﹗

这儿留下太多回忆,每隔一阵又会想来坐坐,当然永远支持啦﹗
Johnny哥推介,支持﹗
钢锅鸡
黄金鱿鱼