2006-08-06
很久很久以前來這裡試過,但一直都沒有試過第二次;早前和朋友說起,他們都有意思來試試,所以便約了一起來。因知道這裡的菜,碟頭都幾大,所以第一段唔敢叫太多,但我實在太底估大家的食力,最後還是要追加多幾個菜才夠食,真利害。叫了太多菜,只想說說自已最喜歡的三道菜,包括:生炒骨、炸蟹鉗和鹹豬手煲。生炒骨- 酸甜味唔會過濃,雖則唔算太脆,但口感也不差,菠蘿係新鮮貨,所以很清甜。炸蟹鉗- 蝦肉新鮮彈牙又爽口,新鮮炸起就上,實在係高水準的貨色。鹹豬手煲- 豬手煲得好入味,如用來送飯,相信會更加好味,淨食味道就比較偏濃了點。埋單時看見價錢,真係有點唔相信,這樣平,每人一百元都不到。超值!多謝爐兄和小頭帶來的佳釀,人多晚飯,實在太開心又好叫菜!期望下一次聚會的到來。