人人筷樂養生 babefayefaye等级12025-12-0419 浏览 关注 最近試咗美心中菜最近推出嘅「人人筷樂養生」推廣🆕,菜單係由中西醫專家同美心大廚聯手設計,從養生角度配撘時令食材,炮製以食材原味為本嘅菜式,好味又養生,幫我喺忙碌生活中調理返體質💖💆🏻♀️,由飲食開始養生!黃皮&綠豆有清熱解毒功效,味道清甜,小朋友都好鍾意食,舒緩熱氣!加入當歸同鹿茸菇,用荷葉包裹成隻雞,雞味香濃,益氣養血,有助改善咗面色暗沉,氣色仲變紅潤!最近轉季容易攰又怕冷,飲完成個人暖笠笠💪,底用甘肅當歸、黨參、黃芪熬製,魚肉好滑,暖身滋補,真係有種「補返氣」嘅感覺!滋陰養顏之選!花膠膠原蛋白豐富,配西藏青祼米燴煮,口感滑溜又滋補✨,食完感覺肌膚好似飲飽水咁!好滋補嘅湯水!有烏雞、螺頭、甘肅黨參、黃芪、青海杞子清燉🐓,濃郁又唔燥,啱曬各位產後氣血不足嘅媽媽,飲完呢個湯精神都好返啲!用咗雲南金耳,豐富水溶性膳食纖維,非常醒胃😋。產後腸胃差、成日冇胃口,呢道菜真係幫我搵返食慾!以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享人人筷樂養生 潮庭 (星光行) https://s.openrice.com/QrLT0K7HV00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食黃皮綠豆粿荷香當歸煀雞養生湯浸海斑金湯青祼米燴花膠黨參黃芪杞子螺頭燉烏雞青梅醋金耳用餐日期2025-11-17等候时间10 分钟 (堂食)人均消费$400 (晚餐)