2022-12-03 17 浏览
剛剛係旺角花墟附近行街,買左幾盆花,行到有啲攰,經過附近有間餐廳,於是就入去幫襯下囉。鋪頭雖然地方唔大,但裝修整齊簡潔,坐落去,感覺都好舒適自在。我望一吓Menu,選左個燒汁比目魚,再加多一個Long Black咖啡。慢慢坐,慢慢享受下,十分優閒。比目魚旁邊有好多蔬菜熱情果沙律伴碟。蔬果非常新鮮,食完都健康d。而比目魚燒得好香,陪埋甜甜燒汁,簡直一流。但全碟菜,對我嚟講,就係我認為最好食嘅薯蓉。薯蓉加上蔬菜牛油一起攪拌,砌成一個小磚塊,放在碟另一面,食完覺得有飽足感。至於咖啡,就不過不失啦!沒太大驚喜,食完之後,就匆匆忙忙搭車回家啦。不過你地去到花墟,都可以試下這間餐廳,行到攰坐低休息吓嘆吓都咪話唔爽呀!