2023-09-08
今日途經佐敦,遇到一間隱世既咖啡店 "Mizu"。我哋一邊嘆咖啡,享受美食之餘,一邊傾吓偈,度過了美好時光 !餐廳日式風格設計,感覺溫馨、自然,舒適嘅用餐環境,加上地方闊落,空間感足,打卡必到 ~餐牌裡食物選擇都幾多,有Omakase、日式定食料理、西式餐飲、各式各樣咖啡、多款小食、多款特式甜品等等,真的很不錯呢 ~🇯🇵 滑蛋吉列豚煮 (日本) 定食 $188吃依個菜式完全感受到日本風,外層吉列炸得好酥脆,口感鬆化,豬排軟嫩,有肉汁,食起嚟唔會乾亦唔覺得油膩,配搭埋滑蛋、什菌、洋蔥同特製湯汁,就更惹味。另配有味噌湯、茶漬牛蒡、醃蘿蔔、沙律菜同白飯,套餐很豐富。餐飲點咗橙汁,酸酸甜甜,甜度啱啱好,口感清涼,爽!每日精選蛋糕 $128這個擺盤十分精美,打卡之餘,味道仲特別好味。呢款係開心果巴斯克蛋糕,蛋糕面層鋪滿粒粒開心果同開心果忌廉,接著就係開心果加芝士,蛋糕層次分明,食落入口即溶,開心果味醇厚,口感好幼滑,令每一口都充滿開心果甘香滋味。另有新鮮藍莓及士多啤梨拌碟,好睇又好食,十分鍾意!餐飲點左鮮奶咖啡,拉花好靚,依杯奶香味會重一點,牛奶嘅比例比咖啡多啲,口感幼滑,飲落好重
滑蛋吉列豚煮 (日本) 定食
餐飲點左鮮奶咖啡,拉花好靚,依杯奶香味會重一點,牛奶嘅比例比咖啡多啲,口感幼滑,飲落好重奶泡感,帶出咖啡香氣。
每日精選蛋糕