2020-12-22 223 浏览
身邊都有好多朋友都推介旺角TOP商場入面間Lab Eat,所以今日就同朋友嚟試吓。我哋嗰日大概7:00到餐廳,天仲未黑晒,可惜嗰日有點凍,所以我哋都係選擇坐餐廳入面。我哋首先叫咗兩杯cocktails先,再慢慢睇吓Menu有咩想食。兩杯Cocktail嘅賣相都超級靚!粉紅色個杯有淡淡嘅荔枝味,而藍色嗰杯就係margarita 。前菜方面我哋揀咗一份煮蜆,份量十分足夠。蜆肉很新鮮,肉質鮮嫩,沒有沙和其他雜質。主菜方面,我哋點了Carbonara。呢個carbonara 相當有氣勢,侍應會先將意粉放進芝士裏抄拌,然後加入不同的配料例如蘑菇和煙肉。食第一啖簡直驚嘆,意粉充分掛上了芝士汁, 好creamy,芝士控一定唔可以錯過。呢間嘅Apple crumble 唔會太甜,分量剛剛好,最適合作為晚餐嘅句號。