2019-01-11 108 浏览
朋友話想食中菜,推介呢間樂天經典,咁啱我未食過,就搵到個機會食下佢喇🤩呢排天氣咁凍,坐低梗係即刻嗌返碗燉湯飲下。唔好睇呢碗「藥材燉走地雞湯」細細碗咁,其實份量都幾多㗎。入面仲有淮山同埋斬開咗嘅雞件,食落都幾嫩口,飲完成身暖哂。我同朋友兩個人,嗌左半隻炸子雞。外皮炸得香脆, 肉質唔會因此而變乾,而家諗返起都流哂口水🤤我好鐘意食海鮮,見到呢到有得食蜆,毫不猶豫就點左!粒粒蜆肉,幾新鮮,撈埋啲汁食仲惹味😋食飯點可以唔嗌菜😆嗌左份馬拉盞通菜,份量超級多,味道唔算辣,用嚟餸飯一流啊最後就係呢碟咕嚕肉~我諗我最鐘意嘅中菜菜色就係佢喇!肉切成可以一啖擺入口嘅size,外層酸酸甜甜嘅汁,包住入面炸得香脆嘅外皮,最入面就係好軟腍嘅肉!好食到我食唔停口!以後同屋企人食飯,又多個聚腳點喇😆

以後同屋企人食飯,又多個聚腳點喇😆