亞女生日 , 早在兩星期前已開始找餐廳 , 找了好多都唔合心水 , 一拖再拖 , 終於星期初決定了一間但訂枱時又 full 左無位好無耐 , 後來有人提議試日航,呢間老牌餐廳以前都好出名的, 星期二打電話去都有位 , DBS 卡又有 75 折好抵. 一入餐廳 , 坐位好舒適 , 分開幾間廳無咁嘈 , 但遠遠見到只得幾個不算大型的吧枱 , 估計食物不太多種類 , 有點失望 , 仔細行一圈看看又唔小喎 , 正所謂:麻雀雖少,五臟俱全,樣樣都有 , 連火鍋都有 , 即時食指大動 , 開戰啦.... 魚生大路貨都是果幾樣一般啦 , 無特別 , 不過都算新鮮 , OK啦. 凍肉好正 , 火腿一流 , 加麵包 , 磨菇湯 ~~~ 正 海鮮就小D , 得幾種不同品種的蟹, 凍蝦 , 無生蠔 , 無翡翠螺 , 扣分 幾款天婦羅,燒章魚小丸子,但冇出面個D日式餐廳咁好。 熟食好OK , 特別是個魚柳蟹腳捲一試再試 , 連平時唔食魚的都忍唔住要試 另外焗蠔 , 鐵板牛扒 , 鐵板帶子 , 日式咖哩牛肉 , 炒飯 , 樣樣都 OK 清蒸新鮮石斑魚( 一D都唔UG 唔" 鞋" , 仲好
好抵.

凍肉好正 , 火腿一流 , 加麵包 , 磨菇湯 ~~~ 正
幾款天婦羅,燒章魚小丸子,但冇出面個D日式餐廳咁好。
清蒸新鮮石斑魚( 一D都唔UG 唔" 鞋" , 仲好新鮮"正" 但要早D攞, 好搶手)
不要忘記試火鍋 , 聖子 , 蜆 , 蝦 , 豚肉 , 牛肉 , 冬姑 , 芋絲等等任選
仲有推介要試雲吞,麵檔找到的 , 好似兵兵波咁大粒的電吞 ,好足料, 好彈牙 。
班cake 既餡係其他地方唔會有既---雪榚糯米糍,感覺好特別,一入口,
凍同熱既感覺同時間係個口入面,相比起一般的芒果或其他生果既配合仲要好。
甜品櫃又有好多款式,仲有一直好想試既馬卡龍小餅,但太"痴"牙了,其他既
蛋糕仔都OK,不太甜 , 夠鬆軟 , 但唔鐘意食榴槤既人要小心,因為入面有一個係
有榴槤味CREAM既,而且佢D名牌都唔跟食物既次序,我就中左招了

Haagen Dazs 雪糕,分別有士多啤梨,咖啡,雲呢拿同朱古力,仲有脆筒供應,
PS ~~~ D彩針太脆啦,同D雪糕好唔MACH , 另外豆腐花和西米露唔多見人攞
最後最後一定要介紹既就係食到中段,有個"愛爾蘭咖啡"表演,仲可以攞番位
慢慢品嚐添,不過佢地準備唔多,未必能每人一杯,所以想飲既人就要快D出去霸
個靚位啦。

題外話~~~ 臨走前亞舅父叫侍應取了一個好靚好靚的蛋糕比亞壽星女 , 但因為
個個都已經好飽了, 只影左幾張相便收起帶回家第2天食 , 好好味 , 多謝舅父....

不可錯過 : 雪魚蟹腳捲
雪米糍班戟 (有三種漿汁可選)
相樸火鍋材料新鮮
即場示範愛爾蘭咖啡
2010-11-03
庆祝纪念
生日
不可錯過 : 雪魚蟹腳捲
雪米糍班戟 (有三種漿汁可選)
相樸火鍋材料新鮮