2023-04-21
亞士厘道。樓上。居酒屋🍶Weekday 又同左朋友去尖咀亞士厘道搵好野食~發現有新開既樓上居酒屋~櫻花蝦炒花(HK$118): 炒得夠乾身~粒粒分明~櫻花蝦乾香味好出🦐壽司方面: 叫左紋甲魷魚(HK$48)同油甘魚(HK$42) ,每客兩件,仲要厚切~ 入面都輕輕點左新鮮既Wasabi😌 所以唔係死辣~依點加左分👍串燒: 重口味既我就叫左雞肝(HK$38)同牛舌(HK$55) 雖然少貴, 但聽到老闆介紹個陣都係同雞檔攞新鮮~ 所以都理解~ 重點佢又燒得唔錯👍 牛舌好爽口~ 汁燒雞肝 都好似冇平時媽媽拜神咁醬口店主好熱情招待每位客人, 坐低後會講解番menu 同當日新鮮食材~ 又會了解番客人既喜好再作介紹👍👍好熱血好有初心呀👍用餐時仲不斷見到有好幾枱回頭客帶埋佢地朋友上黎encore👍👍👍👍
汁燒雞肝串燒