餐厅: Dim Sum Library
资讯:

😝你唔会失望既餐厅,店员态度十分好!及时观察客人需要,主动协助。今时今日好难得💛加油!餐厅装修亦都好靓中间设有好多点心摆设,环境较暗。有可能地段关系啦,都吸引好多外国人去食!食厌咗平时酒楼嘅点心?不妨都试吓呢间啊!虽然价钱较高,但质素都高,间中食下慰劳下自己1. 胡椒海皇灌汤饺 其实系好浓嘅龙虾汤❤十分鲜甜,浓得黎就算食饱都唔会觉得好溜呀!饺子好大只,皮够薄,我比5⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️! 食完其实都饱饱地🍃满足2. 上汤翡翠菜苗 虽然味道较其他菜为清淡,食落去好爽口,够哂FRESH! 3. 黑松露虾饺虾饺皮薄馅靓,除了馅之外,皮亦加入了黑松露,口感浓郁,好食!但个人方面,我比较喜欢传统点心虾饺🌝因为过多嘅黑松露遮住咗个鲜味。4. 黑椒和牛酥外观似传统嘅萝卜丝酥,里面嘅馅呢就用咗高质嘅和牛代替,酥皮够薄而松脆,夹上嚟嘅时候都要势力啲啊!和牛酥黑椒汁好浓,唔食得辣嘅人呢应该会觉得辣,不过如果少啲黑椒就好啦,因为我想个和牛味出少少。5.红菜头素饺都系果句,个皮做得好薄!晶凝通透你可以望到入边嘅馅!皮加入了红菜头菜汁,天然嘅红菜头颜色,馅入边有冬菇红菜头。钟意食素嘅你一定要试吓啊!营养价值都好高!不过唔

1. 胡椒海皇灌汤饺
胡椒海皇灌汤饺

2. 上汤翡翠菜苗
虽然味道较其他菜为清淡,食落去好爽口,够哂FRESH!

3. 黑松露虾饺
黑松露虾饺

4. 黑椒和牛酥

5.红菜头素饺

都系果句,个皮做得好薄!晶凝通透你可以望到入边嘅馅!皮加入了红菜头菜汁,天然嘅红菜头颜色,馅入边有冬菇红菜头。钟意食素嘅你一定要试吓啊!营养价值都好高!不过唔钟意食红菜头嘅人就唔会觉得好食㗎啦!

6.松茸菇包

唔好意思,我真系唔记得啲菜名,又懒得揾,所以简短啲啦🌸 外型真系好似冬菇,个包软熟松软,配上冬菇馅❤正!

7.松露烧鸡
热卖嘅松露烧鸡

嗌左半只啊,因为全只嘅话呢可能你会觉得有少少溜,因为黑松露好重。面上亦放有少少黑松露,然后你会见到鸡肉全部拌有黑松露❤完全系为黑松露嘅粉丝而设。鸡皮烤得好脆,鸡肉多汁嫩口😍绝对唔可以错过啊

8.和牛鹅肝炒饭

虽然唔系啖啖都食到鹅肝同埋和牛,将饭放喺石锅入边,保持热辣辣嘅口感,饭亦十分惹味,味道较为浓。

9. 樱花虾炒饭
面上放有香脆的炸米,拌匀口感一流,两个炒饭饭粒粒粒分明,干身,唯独我认为镬气不够!

总结整体评分,呢间餐厅绝对系值得食嘅,选择多餐厅点心都好有自己嘅特色,亦都好花心思去设计,五星推介俾大家!
2020-06-27
胡椒海皇灌汤饺