九龍區既第二食點 我倆脂脂油油係尖沙咀行過去, 時間剛好7點半點知, 坐左九成滿,餘下剛有一成留比我地, 真好彩係零等位 睇真點, 人地開門做生意係 7 點, 各食友要留意 因知道上野超慢, 固火速叫野柴魚花生粥 : 頗強陳皮味, 一大條豬骨, 但無肉既 (?), 粥底比較稀, 一般白粥 : 都幾棉, 但係好咸, 定係我熱氣呢 ? 食左一半放棄左 等左約15 分鐘, 就有得食 义燒牛肉腸 $14 : 真的皮薄錎靚, 好似嬰兒既皮膚, 係見到皮膚底下既微血管的樣子 …. 忍不住第一時間送入口內 果然傳說中既堂記無令人失望 腸粉米香而有張力, 錎料豐富, 牛肉與义燒分布平均, 但今次只倫為大配角, 不花巧只加點鼓油和甜醬, 已很滿足了 豬潤腸 $13 : 單併因要試清豬潤味, 以小角切粒, 亦能嘗到味濃的豬潤, 印象難忘 沉醉於自我世界中的小女子竟然被旁邊的路人吵醒, 咩事先 ….原來係客人等位等到亂七八糟, 真唔明點解唔用飛仔作應頭呢 我地都係黎食野, 唔係黎搵交嘈 客人幾十個, 阿姐4,5 個, 做腸粉得一個, 你話邊到會火都黎?
九龍區既第二食點

我倆脂脂油油係尖沙咀行過去, 時間剛好7點半
點知, 坐左九成滿,餘下剛有一成留比我地, 真好彩係零等位

睇真點, 人地開門做生意係 7 點, 各食友要留意

因知道上野超慢, 固火速叫野

等左約15 分鐘, 就有得食
果然傳說中既堂記無令人失望

原來係客人等位等到亂七八糟, 真唔明點解唔用飛仔作應頭呢
我地都係黎食野, 唔係黎搵交嘈

粥品 , 一般
各腸粉