2024-05-16
朝早同𝐆𝐚𝐯𝐢𝐧上完堂,我地就會合埋朋友仔一齊去西貢𝐖𝐌 𝐇𝐨𝐭𝐞𝐥入面既𝐌 𝐒𝐪𝐮𝐚𝐫𝐞慶祝母親節喇❤️餐廳主打悠閑假日風,以簡約木系和諧風格設計,有大玻璃窗同埋樓底高,採光度十足💡雖然今日落雨☔️但室內好光猛📺有大電視睇球賽完全一流🐶🐱𝐏𝐞𝐭 𝐟𝐫𝐢𝐞𝐧𝐝𝐥𝐲之餘仲有提供唔同既遊樂設施,例如有桌球、遊戲機、𝐕𝐑高爾夫球同桌上足球機(留意有𝐝需要付費),環境舒適寬敞,非常適合一家大細或者一大班朋友聚會傾計😛𝗠𝗮𝗽𝗹𝗲 𝗕𝗮𝗰𝗼𝗻 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿主角安格斯牛肉一𝗱都唔會乾爭爭,牛肉味好香濃🍔漢堡包好軟熟,配搭新鮮蔬菜和蕃茄一齊食絕對減低罪惡感🍅🥬楓葉糖漿既煙肉甜甜地又微脆⭐️我地揀左配薯條🍟都好脆口~𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗠𝗮𝗰 & 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲一上枱已經好香😆通心粉上擺放左燒龍蝦尾,而龍蝦汁同埋芝士加埋一齊係超惹味濃郁,通粉入面仲有完整既龍蝦鉗肉,小朋友勁喜愛💕𝗠𝘂𝘀𝘀𝗲𝗹𝘀 𝗣𝗼𝘁𝘀上次無食到,所以一直都念念不忘,今次終於可以叫喇❗️我地揀左𝗙𝘂𝗹𝗹 𝗦𝗶𝘇𝗲所以份量好多(兩個人其實叫𝗵𝗮𝗹𝗳已經好足夠🤭)藍青口鮮味嫩滑,忌廉汁好香,食落有茴香味🥖配烤麵包條吸晒忌廉汁食落好滋味🤡如果
𝗠𝗮𝗽𝗹𝗲 𝗕𝗮𝗰𝗼𝗻 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿
𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗠𝗮𝗰 & 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲
𝗠𝘂𝘀𝘀𝗲𝗹𝘀 𝗣𝗼𝘁𝘀
上次無食到,所以一直都念念不忘,今次終於可以叫喇❗️我地揀左𝗙𝘂𝗹𝗹 𝗦𝗶𝘇𝗲所以份量好多(兩個人其實叫𝗵𝗮𝗹𝗳已經好足夠🤭)藍青口鮮味嫩滑,忌廉汁好香,食落有茴香味🥖配烤麵包條吸晒忌廉汁食落好滋味🤡如果落少少洋蔥同埋忌廉汁再濃少少就好𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁喇 ٩(ˊᗜˋ*)و
𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗖𝗵𝗶𝗽
黑松露香氣濃郁而且同芝士味好𝗺𝗮𝘁𝗰𝗵🧀外脆內軟既薯條🍟唔好睇佢只係用碗盛住好似好少咁,但其實份量都算多,非常抵食😛
𝗕𝗮𝗻𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗺𝗲 𝗕𝗿𝘂𝗹𝗲𝗲 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲
佢係以厚班戟、香蕉、拖肥醬、雲尼拿吉士醬同埋脆焦糖組合而成🥞𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲唔會整到太粉又好動𝗟好𝗙𝗹𝘂𝗳𝗳𝘆,好好味呀٩(ˊᗜˋ*)و
𝗠𝗼𝗼𝗻𝘇𝗲𝗻 𝗧𝗵𝘂𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗚𝗼𝗱 𝗣𝗮𝗹𝗲 𝗔𝗹𝗲
呢款係香港手工啤酒🍻味道係熱帶水果、甜柑橘同埋淡淡既樹脂味,聞落有芒果、番石榴同埋柑橘既香氣🥹入口先飲到花香,後味係清爽
𝗩𝗲𝗿𝘆 𝗕𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗢𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝗰 𝗧𝗲𝗮
呢一款係非常莓果芙蓉花草果茶🍓🫐無咖啡因成份,入口酸酸甜甜好開胃
𝗢𝗿𝗮𝗻𝗴𝗲 𝗝𝘂𝗶𝗰𝗲
小朋友最愛既橙汁🍊入口唔會好酸,兩個小朋友一齊𝘀𝗵𝗮𝗿𝗲一大杯岩岩好👦🏻👦🏻
𝗦𝘂𝗽𝗲𝗿 𝗢𝗿𝗲𝗼 𝗠𝗶𝗹𝗸 𝗦𝗵𝗮𝗸𝗲
因為有橙汁🤪所以𝗚𝗮𝘃𝗶𝗻無爭住飲呢杯超邪惡既飲品(. ❛ ᴗ ❛.)𝗖𝗼𝗼𝗸𝗶𝗲𝘀 & 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺真係好吸引,仲有𝟮塊𝗢𝗿𝗲𝗼餅啊~好滿足😌
@wmhotelhk @msquarehongkong